Tuska muuttuu vain täysi-ikäisten festivaaliksi

Ensimmäinen esiintyjäkiinnitys on Dimmu Borgir.

Tuska-festivaali järjestetään ensi kesänä jälleen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna, 28.–30. kesäkuuta. Vaikka ajankohta on sama, ikärajaksi on asetettu K18.

”Tämä on suuri muutos ja se tulee ennen kaikkea mahdollistamaan entistä paremman festivaalikokemuksen Tuska-kävijöille. Päätös oli todella vaikea ja sitä on pohdittu jo vuosia”, kommentoi festivaalijohtaja Eeka Mäkynen.

Alaikäisten Tuska-kävijöiden määrä on vähentynyt vuosi vuodelta. Mäkysen mukaan viime kesänä alaikäisiä oli alle 100.

”Tuolla määrällä ei voida enää perustella ikärajattomuudesta syntyviä kuluja ja kun vaaka-kupissa toisella puolella painaa ne mielettömät mahdollisuudet millä voidaan parantaa täysi-ikäisten festarikävijöiden juhlaa, niin tämä on ’no-brainer’ kuten amerikkalainen sanoisi.”

Vastapainoksi ikärajan nostolle sunnuntai-iltapäivänä järjestetään Pikkutuska, jolloin sunnuntain Tuska-kävijät voivat tuoda mukanaan 0–10-vuotiaan tutustumaan metallifestarin tunnelmaan.

Ensimmäinen ensi kesän Tuskan bändikiinnitys on Dimmu Borgir. Norjalainen sinfonisen black metalin uranuurtaja päätti pitkään jatkuneen hiljaiselonsa keväällä julkaistuun Eonian-albumiin.

Erikoishintaiset kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä 129 euron kappalehintaan.