Tutustu kotimaisen avaruusrockin tarkoin varjeltuun salaisuuteen postuumisti

21.02.2017

Galacticka oli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä vaikuttanut tamperelaisyhtye, jonka jäsenten musisointia on mahdollista kuulla nykyisin muun muassa Dark Buddha Risingin, Mr. Peter Haydenin ja Atomikylän riveissä.

Space- ja trancerockia instrumentaalisti ja psykedeelisesti soittanut Galacticka julkaisi Apocalypse Psychedelicka -pitkäsoiton, Mr. Peter Haydenin kanssa tehdyn split-vinyylin ja pinkan cd-r-ep:itä ennen hajoamistaan. Bändi kurkisti pilven takaa vielä kertaalleen eponyymin albumin kera keväällä 2015.

No miksi kirjoitamme kuopatusta bändistä, joka ei tunnu millään tapaa relevantilta? Kahdesta syystä.

Ensinnäkin, koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua hyvään musiikkiin. Ainakaan sellaiseen, jolle tuntuu olevan tällä vuosikymmenellä huomattavasti enemmän kysyntää. Toisekseen, Sasu Riikonen on ohjannut Galactickalle musiikkivideon yhdeksän vuotta sitten julkaistuun kappaleeseen.

”Oli omituista tehdä musiikkivideo hajonneelle bändille ja videosta vielä omituisemman tekee se, että tein sen bändin selän takana, heidän tietämättä siitä mitään. Tämä musiikkivideo on kunnianosoitukseksi Galactickalle ja avaruusrockille”, Riikonen kirjoittaa saatesanoiksi.

Rumba otti yhteyden Galacticka-leiriin, josta nyökkäiltiin tälle tribuutille hyväksyvästi. Joten tässä on Mr. Peter Hayden -split-levyltä lohkaistu Orbit ja uunituore video.

Lisää luettavaa