Tuure Boeliuksen musiikkivideo poistettiin – yksi videon tekijöistä oli tuomittu seksuaalirikoksesta

Boelius itse ei liity tapaukseen.

Tuure Boelius vastaa tämän vuoden kesäkumikampanjabiisistä Hengitä. Kappaleesta julkaistiin myös musiikkivideo, mutta se on nyt poistettu Youtubesta ja Yle Areenasta, sillä yksi videon tekijöistä on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Itse kesäkumikampanjaan tai kappaleen radiosoittoon asia ei vaikuta, mutta musiikkivideo on vedetty pois. Lisäksi kappaleen livevideo Ylex Pop -tapahtumassa on editoitu pois taltinoinnista, koska musiikkivideo näkyi esityksen aikana taustalla. Boelius kertoo antaneensa tekijälle potkut heti kun oli kuullut asiasta. Boelius ei itse liity tapaukseen. Hän kirjoitti asiasta Instagram-postauksen yhteydessä näin:

”Olen syvästi pahoillani siitä, että musiikkivideon teossa on ollut mukana henkilö, joka on minun tai tiimini tietämättä, loukannut toisen ihmisen seksuaalista koskemattomuutta. Minulla tai kenelläkään tiimissäni ei ole ollut mitään tietoa tuomiosta vasta kuin tiistaina 21.7.”

”Kyseinen henkilö on kertonut minulle yli vuosi sitten saaneensa vapauttavan tuomion asiassa. Sitä, että hänet on tuomittu rikoksesta tekijä ei kertonut kenellekään tiimistäni. Heti asiasta kuultuani annoin tekijälle potkut työryhmästäni. Minulle kesäkumikampanja on äärimmäisen tärkeä nimenomaan sen viestin takia: Seksin ja seksuaalisuuden pitää olla kaikille turvallista, toista kunnioittavaa ja tasa-arvoista.”

Kesäkumi-kampanjasta vastaa YleX, Suomen Punainen Risti ja Väestöliitto. Katso alta myös Ylex-radiokanavan Instagram-postaus aiheesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Olen syvästi pahoillani siitä, että musiikkivideon teossa on ollut mukana henkilö, joka on minun tai tiimini tietämättä, loukannut toisen ihmisen seksuaalista koskemattomuutta. Minulla tai kenelläkään tiimissäni ei ole ollut mitään tietoa tuomiosta vasta kuin tiistaina 21.7. Kyseinen henkilö on kertonut minulle yli vuosi sitten saaneensa vapauttavan tuomion asiassa. Sitä, että hänet on tuomittu rikoksesta tekijä ei kertonut kenellekään tiimistäni. Heti asiasta kuultuani annoin tekijälle potkut työryhmästäni. Minulle kesäkumikampanja on äärimmäisen tärkeä nimenomaan sen viestin takia: Seksin ja seksuaalisuuden pitää olla kaikille turvallista, toista kunnioittavaa ja tasa-arvoista.

Henkilön Tuure Boelius (@tuureboelius) jakama julkaisu

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Kesäkumikampanjan musiikkivideo on poistettu Ylen kanavilta. ✖️ Hengitä-kesäkumibiisin video on poistettu Ylen kanavilta 21.7.2020. Video oli aiemmin nähtävissä Yle Areenassa ja tv-kanavilla. Videon tekemiseen on osallistunut henkilö, joka on tuomittu rikoksesta. Rikoksen luonteen vuoksi video on poistettu heti kun Yle on saanut tiedon tästä. Tuomion saanut henkilö ei ole Tuure Boelius. ✖️ Myös video Tuure Boeliuksen esiintymisestä YleXPopissa on poistettu (22.7.2020) Yle Areenasta vastaavan toimittajan päätöksellä, koska taustalla näkyi kyseinen video. Videokuva korvataan mahdollisuuksien mukaan still-kuvalla, jotta kappale olisi yhä kuunneltavissa Yle Areenassa musiikkivideona sekä osana YleXPop-taltiointia. ✖️ ”Kesäkumikamppiksen puolesta tämä on tietenkin harmillinen juttu. Teko sotii räikeästi kampanjaa, meidän arvoja sekä Tuuren biisin sanomaa vastaan. Toimimme välittömästi asiasta kuullessamme ja poistimme henkilön videosta yhteisymmärryksessä kaikkien kampanjaan osallistuneiden tahojen kanssa. Kesäkumi-kampanjaan kuuluu sanoma turvallisesta ja yhteisymmärryksessä harrastetusta seksistä kaikin puolin,” sanoo YleX:n kanavapäällikkö Hanne Kautto. ✖️ Tuure Boelius kommentoi: ”Olen syvästi pahoillani siitä, että musiikkivideon teossa on ollut mukana henkilö, joka on minun tai tiimini tietämättä loukannut toisen ihmisen seksuaalista koskemattomuutta. Minulla tai kenelläkään tiimissäni ei ole ollut mitään tietoa tuomiosta vasta kuin tiistaina 21.7. Kyseinen henkilö on kertonut minulle yli vuosi sitten saaneensa vapauttavan tuomion asiassa. Sitä, että hänet on tuomittu rikoksesta tekijä ei kertonut kenellekään tiimistäni. Heti asiasta kuultuani annoin tekijälle potkut työryhmästäni. Minulle kesäkumikampanja on äärimmäisen tärkeä nimenomaan sen viestin takia: seksin ja seksuaalisuuden pitää olla kaikille turvallista, toista kunnioittavaa ja tasa-arvoista.” #ylex

Henkilön YleX (@ylex) jakama julkaisu