Twin Peaks -säveltäjä Angelo Badalamenti on kuollut

Badalamenti oli David Lynchin luottosäveltäjä.

13.12.2022

Yhdysvaltalainen elokuva- ja tv-musiikin säveltäjä Angelo Badalamenti on kuollut 85-vuotiaana.

”Hän oli säveltäjä, rakastava aviomies, isä ja isoisä. Hänen perheensä vahvistaa, että hän nukkui pois rauhanomaisesti luonnollisista syistä, rakastavan perheensä ympäröimänä”, Badalamentin perhe tiedottaa Rolling Stonelle managerin välityksellä.

Badalamentin tunnetuimpia töitä on Twin Peaks -sarjan tunnuskappale, josta hänet palkittiin Grammyllä. Hänen käsialaansa ovat monet muutkin sävelmät sekä Twin Peaksin alkuperäisessä että uudemmassa, vuoden 2017 versiossa.

Badalamenti oli ohjaaja David Lynchin luottosäveltäjä, joka teki musiikkia myös moniin tämän elokuviin kuten Lost Highway’hin, Mulholland Driveen ja Blue Velvetiin, josta kaksikon yhteistyö alun perin alkoi.

Hän teki musiikkia myös lukuisiin muihin elokuviin kuten Painajainen Elm Streetillä -elokuvasarjan kolmanteen osaan ja vuoden 2006 The Wicker Man -elokuvaan. Hän teki uransa aikana yhteistyötä myös joidenkin yhtyeiden ja artistien, esimerkiksi thrash metal -yhtye Anthraxin, David Bowien, Paul McCartneyn ja Marianne Faithfulin kanssa.

Lisää luettavaa