Tyondai Braxton saapuu Helsinkiin – festivaalilla kunnioitetaan Mika Vainiota ja nähdään kulttiteos Andy Warholista

Musica nova jäjrestetään 1.–10. helmikuuta.

22.11.2018

Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova järjestetään 1.–10. helmikuuta Helsingissä. Tapahtuman nimekkäimpiä vieraita ovat Tyondai Braxton ja Bryce Dessner.

Warpille ja Nonesuchille levyttänyt Braxton tunnetaan soolouransa lisäksi Battles-yhtyeen perustajana. Musica Nova -festivaalilla Braxton esiintyy kahdesti: Musiikkitalossa Radion sinfoniaorkesteri esittää Braxton solistinaan hänen massiivisen teoksensa Telekinesis. Ääniwallissa Braxton esittää Terry Rileyn In C -teoksen yhdessä Mouse on Marsin ja Sonic Robotsin kanssa.

Dessner tunnetaan tietenkin työstään The Nationalin kitaristina, mutta hän on ansioitunut ja palkittu myös orkesteri- ja kamarimusiikin säveltäjänä. Musica novan avajaiskonsertissa kuullaan Dessnerin pianokonsertto kahdelle pianolle Helsingin kaupunginorkesterin esittämänä. Dessner esiintyy Wires-teoksensa solistina Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Avajaiskonsertin jälkeen klubilla Musiikkitalon lämpiössä Korvat auki -yhdistyksen säveltäjät ja HKO:n muusikot kunnioittavat suomalaisen elektronisen musiikin legendaa Mika Vainiota (1963–2017) ja Pan Sonic -yhtyettä. Vainion hengessä ensemble-soittoa ja elektroniikkaa yhdistää myös DefunensembleTapani Rinne ja Tuomas Norvio teoksella Ko(o)dit G Livelabissa festivaalin avajaisviikonloppuna.

Säveltäjä Juhani Nuorvalan ja libretisti Juha Siltasen poikkeuksellinen oopperateos Flash Flash kertoo Andy Warholista. Se valmistui jo toistakymmentä vuotta sitten, mutta saa kantaesityksensä vasta nyt.

Tutustu koko ohjelmaan Musica novan kotisivuilla.

Lisää luettavaa