U2:n Edge muisteli ensimmäistä sienikokemustaan – sai melkein nauhalle ”kaikki universumin salaisuudet”

"Tajusin, etten tule muistamaan näitä huomenna, joten lähdin äkkiä ryömimään kohti ääninauhuria."

Bono Th Edge U2

U2 on ollut viime ajat kiireisenä Joshua Tree -albumin 30-vuotisjuhlan vuoksi. Radio Beats 1:n haastattelussa Bono ja The Edge kertoivat muistoja klassikkoalbumin äänitysajoilta vuosilta 1986-87.

Bono kutsui aikoja termillä ”high times”. Vaikka hän perään pikaisesti kielsi äänitysten sisältäneen huumekokeiluja, antoi The Edgen muistelmat toisen kuvan.

Kitaristi kertoi saaneensa basisti Adam Claytonin kotibileissä taikasieniä ja syöneensä ne, ”koska ei ollut ennen kokeillut.” Tietämättään vaikutuksen alkamisen kestosta hän söi sieniä kolminkertaisen määrän, kun ensimmäiset eivät heti potkineet.

”Pahinta oli, että menin saman tien nukkumaan. Olin yksin pimeässä huoneessa ja katselin päässäni näkyviä ilotulituksia. Yhtäkkiä aloin ymmärtämään universumin salaisuudet. Tajusin, etten tule muistamaan näitä huomenna, joten minun pitää äänittää ne heti talteen”, hän kertoi.

”Lähdin ryömien hakemaan walkman-äänitintäni, se kesti varmaan 25 minuuttia, pääsin takaisin sängylle, ja käytin toiset 25 minuuttia walkmanin punaisen äänitysvalon tuijottamiseen.”

The Edge äänitti C90-kasettinsa täyteen ”kaikkia tärkeimpiä universumin salaisuuksia”. Muistettuaan aamulla nauhansa hän kuunteli sen heti.

”Olin puhunut nauhurin väärään kohtaan, joten ääni oli pelkkää muminaa. Yhdestäkään sanasta ei saanut selvää. Miettikää, maailman salaisuudet olivat noin lähellä selvitä.”

Nyt David ”The Edge” Evans, 55, on jo perheellinen rauhoittunut mies, joten vastaavaa tattimatkaa ei ehkä enää nähdä. Voi olla, että maailman kaikki salaisuudet jäivät iäksi The Edgen alitajuntaan. The truth is in there.