Uuden albuminsa julkaissut Luukas Oja lähtee uransa suurimmalle kiertueelle

Yhtyeen kolmas pitkäsoitto on nyt kuunneltavissa.

10.03.2024

Vauhdikkaista keikoistaan ja väkevistä sanoituksistaan tunnettu Luukas Oja on julkaissut kolmannen albuminsa.

Perjantaina Playground Musicin kautta ilmestynyt Mitä mä pelkään on kuunneltavissa niin suoratoistopalveluista kuin myös vinyyli- ja cd-levyn muodossa. Vinyylin kerrotaan olevan läpinäkyvä ja sen mukana toimitetaan myös Suosikki-lehdestä inspiraationsa saanut minipokkari. Albumin fokusbiisistä Paras ilta pitkään aikaan saatiin puolestaan vastikään myös musiikkivideo, jonka voi ottaa katseluun uutisen lopusta.

Uudella albumilla laulut näyttelevät aiempaa suurempaa roolia. Yhtyeen laulajat Iita Ylönen ja Jessica Kräkin ovat kuvailleet levyn tekoprosessia  seuraavasti:

”Lauluja on käsitelty enemmän tasavertaisina instrumentteina muihin verrattuna ja niille on otettu yhtä paljon aikaa kuin muille. Niihin valmistauduttiin laulutunneilla ja studiossa oli mukana laulutuottaja.”

Albumilla käsitellään isoja aiheita, kuten omaa identiteettiä sekä vapautta myös muokata sitä ajansaatossa:

”Välillä on tosi pelottavaa olla oma itsensä eikä se, miksi on muiden ajatusten mukaan itsensä muokannut. Levyllä kuuluu nuorempana rakennetun, osittain myös keksityn ja luodun identiteetin murtuminen. Mitä mä pelkään -albumi pitää sisällään ymmärrystä ja vapautumista sen suhteen, kuka minä oikeasti olen, ei vain kuka tahtoisin olla ja millaiseksi olen keksinyt itseni. On ihanaa tajuta, että identiteetti ja minä saa muuttua”, Jessica kertoo.

Albumijulkaisun vanavedessä Luukas Oja suuntaa myös kiertueelle, joka on myös mittakaavassaan yhtyeen tähänastisen uran suurin. Kiertueen aikana kokoonpano nähdään muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Seinäjoella. Tarkan kiertueaikataulun voi silmäillä oheisen albumilinkin alta.

Keikkapäivät:

15.3. Bar 15, Seinäjoki

16.3. 45 Special, Oulu

22.3. On The Rocks, Helsinki

23.3. Kerubi, Joensuu

5.4. Dynamo, Turku

6.4. Kannusali, Espoo

19.4. Heinäveden yläkoulu, Heinävesi

20.4. House Of Rock, Kouvola

26.4. Klubi, Tampere

Lisää luettavaa