Uusi koulutus käynnistyy Jyväskylän Alkio-opistossa – vuoden kestävällä linjalla opiskellaan hiphopin neljää elementtiä

"Ei sitä minun nuoruudessani tällaisia kouluja."

Samppa Erkkilä

Suomen ensimmäinen hiphopin elementteihin (rap, DJ, breikki ja graffiti) syventyvä opintolinja käynnistyy Alkio-opistolla 11.8. 2021.

Vuoden kestävissä opinnoissa syvennytään hiphopin elementteihin sekä musiikintuotantoon, katutaiteisiin ja tanssilajeihin, joista breikki on ottanut vaikutteita ja joihin breikki on antanut vaikutteita.

Hiphop-elementit -linja on jatkoa Kulttuuriyhdistys TUFF!:n järjestämälle työpajatoiminnalle Keski-Suomen alueella. Vuodesta 2016 alkaen toteutettuja rap, graffiti, musiikintuotanto, DJ- ja breikki-työpajoja sekä leirejä ovat suunnitelleet TUFF!:ssa toimivat Ossi Valpio, Arttu Rintakumpu, Elias Niskanen ja Janne Saarikoski.

Kerhotoiminnoista saadun kokemuksen myötä oli oikea aika tarttua osaamisperusteisen hiphop-elementtien opetussuunnitelman laadintaan. Tulevana syksynä opettajistoon mukaan tulevat Pyry Jaala, Simeoni Juoperi, Jukka Silokunnas, Johanna Hurme ja Anu Manner.

Pelkkää tekemistä lukuvuosi ei ole, sillä kursseilla muun muassa tutustutaan hiphopin historiaan ja arvomaailmoihin. Tämän lisäksi tehdään projektitöitä ja erilaisia yrittäjyyden kursseja.

Haku Hiphop-elementit -linjalle on käynnissä ja opiskelemaan voi hakea heinäkuun loppupuolelle asti. Koulutus alkaa 11.8.2021.