Uusi Musen albumi näyttäisi olevan silkkaa ”mitä vittua” -menoa aina tuottajista ja kansikuvasta lähtien

Sanni ei nyt liity asiaan.

30.08.2018

Muse julkaisee Simulation Theory -albumin 9. marraskuuta. Nyt levyltä julkaistiin tuore musiikkivideo kappaleesta The Dark Side. Muse kutsuu sinut siis pimeälle puolelle, mutta rehellisyyden nimissä on mainittava, että varsin valoisalta tämä kuulostaa. Edellinen single Something Human oli leirinuotiotavaraa pahimmasta päästä, mutta nyt Muse on palannut ikään kuin raiteilleen.

Se mihin tämä juna vie on sitten aivan oma kysymyksensä. Pelkästään uuden kansikuvan kanssa saa hetken pyöritellä silmiään. Se kun sisältää nopeita autoja, nopeita laseja, jonkinlaisen avaruusaluksen ja vielä kaupanpäällisiksi ihmissuden (eikä tässä vielä kaikki, kuten ylhäällä olevasta kuvasta näet).

Tuottajalistakin on hyvin mielenkiintoinen. Levyä on ollut tekemässä esimerkiksi läpimurtoalbumi Absolutionin kohdalta tuttu Rich Costey. Mike Elizondo sitten on ollut tekemässä kappaleita artisteille kuten 50 Cent, Jay-Z ja Busta Rhymes. Shellback taas on häärinyt yhdessä Max Martinin kanssa, eli tämän ruotsalaisen hittineron. Yhdessä he ovat tehneet biisejä esimerkiksi Adelelle ja Britney Spearsille. Max Martin ei toki ole Musen levyllä mukana.

Eräänlaisena kirsikkana kakun päällä on jo kerran kunnolla lusikkansa rock-soppaan työntänyt Timbaland. Tämä takavuosien kultasormi, joka teki Justin Timberlakesta sen, mitä Justin Timberlake on nyt. Monet muistavat hänet myös yhteistyöstä Chris Cornellin kanssa ja se materiaalihan tunnetusti jakoi mielipiteitä enemmän kuin moni artisti osaisi ikinä omalle kohdalle toivoa.

Musen tuleva levy tulee siis olemaan hyvin, hyvin erikoista materiaalia. Kolme viimeistä singleä antavat juuri sellaisen vaikutelman, joten ei muuta kuin kypärä päähän ja kohti marraskuuta.

Biisejä tuleva levy pitää sisällään 11 kappaletta. Kappalelista löytyy jutun alta. Levystä julkaistaan myös deluxe-versio, josta löytyy viisi kappaletta lisää. Mukaan lukien gospel-versio Dig Down -kappaleesta, koska miksi ei. Levystä julkaistaan myös varsin messevä super deluxe -versio, joka pitää sisällään 10 kappaletta, joita ei siis tuosta perusversiosta löydy.

Alla kaikki Musen tulevalta levyltä löytyvät singlet.
Algorithm
The Dark Side
Pressure
Propaganda
Break It To Me
Something Human
Thought Contagion
Get Up and Fight
Blockades
Dig Down
The Void

Lisää luettavaa