Uusi progejumala nimetty: Tänä vuonna tittelin saa legendaarinen Yes-solisti Jon Anderson

Jon Anderson saa tunnustuksen elämäntyöstään syyskuun Progressive Music Awards -gaalassa.

Progressive Music Awards -gaalassa on jo neljän vuoden ajan myönnetty Prog God -palkinto progressiivisen musiikin uranuurtajalle, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Viidenneksi progejumalaksi on nimetty tänä vuonna Yes-yhtyeen pitkäaikainen solisti Jon Anderson.

Vuonna 1944 syntyneen Andersonin musiikillinen ura alkoi 1960-luvulla ja lähti todella käyntiin Yesin eponyymisen debyyttilevyn julkaisusta vuonna 1969. Vaikka yhtyeen kokoonpano on muuttunut monia kertoja vuosien varrella, on Anderson laulanut yli kymmenellä Yesin studioalbumilla, sekä tehnyt lisäksi pitkän uran sooloartistina. Solisti on myös tehnyt useita yhteislevyjä Vangeliksen kanssa.

Viimeinen Andersonin studiolevy Yesin riveissä oli vuoden 2001 Magnification. Tämän jälkeen Andersonilta on julkaistu muun muassa soololevy Survival & Other Stories (2011), sekä vasta äskettäin kesäkuussa ilmestynyt Invention of Knowledge, jonka Anderson teki The Flower Kings -kitaristi Roine Stoltin kanssa.

”Kaikkien näiden vuosien jälkeen on mahtavaa saada tämä erityinen palkinto”, kommentoi nyt jo 71-vuotias Anderson Prog-lehdelle.

”Musiikki on opastanut minut tähän pisteeseen elämässäni ja olen ikuisesti innotunut uusista ja progressiivisista musiikillisista seikkailuista, joita musiikin jumalat minulle antavat. Musiikin tekeminen on minulle kuin hengittämistä, ja olen siunattu niin, että voin luoda musiikkia joka päivä. Erittäin kiitollinen ja nöyrä kiitos.”

Aiemmin Prog God -palkinnon ovat saaneet Jethro Tullin nokkamies Ian AndersonPeter GabrielTony Banks, sekä Andersonin entinen yhtyetoveri Rick Wakeman.

Alta voit nauttia Andersonin tyylinäytteistä Yesin riveissä 1970-luvulla, sekä Roine Stoltin tukemana kesäkuussa ilmestyneellä uudella albumilla.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa