Uusi suomalaispalvelu auttaa indie-artisteja – mukana arvostettuja ammattilaisia

Family in Music lanseerataan toukokuussa.

Teoston asiakkuusjohtaja Jani Jalonen on nimetty musiikki-startup Family in Musicin kaupalliseksi johtajaksi. Yhtiön neuvonantajiksi on lupautunut joukko musiikki- ja peliteollisuuden arvostettuja ammattilaisia, kuten Nelonen Median​ musiikkijohtaja ​Mikko Koivusipilä, ​musiikkineuvos ​Gugi Kokljuchkin ​ja Aalto-yliopiston professori ja pelialan konkari Lauri Järvilehto.

Tiedotteessa kerrotaan, että Family in Music on palvelu, joka yhdistää ja verkottaa luovien alojen toimijoita sekä tarjoaa työkaluja itsenäisten artistien ja laulunkirjoittajien menestyksen tukemiseen ja mahdollistamiseen. Palvelun ensimmäinen versio lanseerataan Suomessa toukokuun aikana. Yritys valittiin joulukuussa ​Business Finlandin​ kasvumoottorikilpailutuksen voittajaksi ensimmäisenä luovien alojen yrityksenä Suomessa.

”Musiikin luomisen ja jakelun resurssit ovat demokratisoituneet. Kuka tahansa voi tehdä musiikkia laadukkaasti ja saada sen globaalisti jaeltua. Markkinoilla ei kuitenkaan ole aikaisemmin ollut tarjolla palvelua, joka kytkee käytännössä koko oman uran hallinnointiin ja verkostoitumiseen liittyvät osa-alueet yhteen ja yhdelle alustalle. Family in Musicilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota tällaista palvelua ja yhdistää tekijöitä. Palvelu on yhtä relevantti niin tekijöille kuin artisteillekin, koska erityisesti musiikin tekijät on usein unohdettu palveluissa”, Jani Jalonen sanoo.

”Family in Music on digitalisoimassa ja uudelleen muotoilemassa uusien artistien kehitysprosessia ja on mielenkiintoista, miten median puolelta opittua analysointia ja datan käyttöä voidaan hyödyntää artistikehityksen apuna”, Mikko Koivusipilä kommentoi.

Tutustu palveluun sen kotisivuilla.