Uusi suoratoistopalvelu Staccs keskittyy konserttivideoihin – saapunut myös Suomeen, ja näin se toimii

Staccs saapui Suomeen.

08.06.2021

Uusi ruotsalainen startup Staccs on lanseerannut suoratoistopalvelun konserttivideoille.

Staccsin sivuilta voi katsoa legendaarisia keikkoja Queenin Live at Wembley Stadium 1986 -konsertin tai vaikkapa Tupac Shakurin Live at The House of Blues 2005 -esityksen.

Staccsiin lisätään joka viikko uusia konserttitallenteita. Tallenteet on valinnut tiedotteen mukaan ”musiikkiharrastajien tiimi”, ja esityksiä löytyy aina Oasiksesta, Rolling Stonesista, Bob Marleysta, Patti Smithista ja David Bowiesta Sam Smithiin, Bonnie Raittiin ja Nina Simoneen. Suomalaisista artisteista ensimmäisenä mukana on Apocalyptica.

Palvelun hinta on Suomessa 11,99 kuussa tai 59,90 euroa vuodessa.

Kaikki artistien ja oikeudenhaltijoiden tulovirrat korreloivat suoraan fanin kuluttaman sisällön kanssa. Staccs jakaa siis jokaisen tilausmaksun vain fanien kuluttaman videosisällön oikeudenhaltijoiden kesken monien muiden palvelujen käyttämän pro rata -mallin sijaan.

Staccs on lanseerannut palvelunsa ensimmäisenä Pohjoismaissa ja Baltiassa, mutta laajenee vauhdilla myös muualle Eurooppaan vuoden 2021 aikana. Tulevaisuudessa alustalta löytyy musiikkia laajalta rintamalta, ja luvassa on myös livestriimauksia konserteista, tiedote lupailee.

Staccsin kotisivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa