Vähintäänkin kyseenalaisten yritysvideoiden joukkoon liittyy nyt suojavaateräppi – osallisina Turmion Kätilöiden kiipparisti, X-Factor -räppäri ja Kaurismäkien luottonäyttelijä

Leijona Group räppää suojavaatteista.

Kun yrityksellä on erityisen nuorekas, synergisoiva ja dynaaminen meininki päällä, on tapana korostaa edellämainittuja heittäytymällä musiikin maailmaan.

Olemme tähän mennessä saaneet todistaa muun muassa kansanedustaja Guzenina-Richardsonin tähdittämää saksankielistä Valmet-videota 1990-luvun alusta ja ohjelmistoyhtiö Tiedon maailmoja syleilevää AOR-teosta.

Täysin omaksi ilmiökseen osakeyhtiöiden alakulttuureista on viime vuosina kehittynyt firmaräppi.

Genren tunnetuimpia työyhteisöjä ovat kiinteistönvälitys/gangsta-rap-posse Kiinteistömaailma,  IT-asiantuntijapalvelu/boom bap-kokoonpano Reaktor, monialayritys/lo-fi-electro -kollektiivi Berner x Hus sekä rakennusala/klubiräppi-poppoo YIT.

Joukkoon liittyy nyt työvaatteita valmistava ja  Leijona Group kappaleellaan Leijona rap. Katso video yltä.

Yhtiö perustelee videota seuraavasti: ”Leijona rap on kolmen A:n biisi; aitoutta, asiaa ja asennetta. Kevän aikana johdimme yhteen kaksi alansa ja oman aikakautensa kovimpiin kuuluvaa tekijää ja loppu on historiaa.”

Kappaleen taustalta paljastuukin mielenkiintoinen kavalkadi kotimaisia musiikin monitoimihenkilöitä. Biisin on nauhoittanut Turmion Kätilöiden RunQ, eli Tarotin ja Eternal Tears of Sorrowin Janne Tolsa.

Sävellyksen takana on Kuosmanen-alter egolla esiintyvä muusikko ja Kaurismäen veljesten luottonäyttelijä Sakari Kuosmanen. Tämän tytär Riikka Kuosmanen myös tulkitsee kertosäkeen huolestuttavan katatonista muistuttavassa tilassa.

Biisin päätähtenä on ehdottomasti muun muassa X-Factorissa freestyletaitojaan hionut Samppa.  Hän onkin eittämättä kotimaisen firmaräpin ylityöllistetyin MC, sillä kollaboraatiota on syntynyt Leijona Groupin lisäksi SAMIedun kanssa.

Firmaräpin rima on siis tätä myötä nostettu erittäin korkealle.