Vahvojen debyyttien päivä – jenkkiräpin saralla mielenkiintoisia julkaisuja

YBN Cordae ja Chance the Rapper julkaisivat levynsä samana päivänä.

Mikäli reppuräpin suuntaan kallellaan oleva, mutta moderneja elementtejä arvostava rap kiinnostaa, niin 26.7. on hyvä päivä. Kyseisenä päivänä julkaistiin kahden vahvan jenkkiräppärin debyyttialbumit, joista toinen on vasta nousemassa, kun taas toinen on jo pitkään ollut niin sanottu ”sisäänheittonimi”.

Kyseisestä räppäreistä tuntemattomampi on hiljattain Weekend Festivalissa esiintynyt YBN Cordae, joka julkaisi debyyttialbuminsa tänään. The Lost Boy sisältää 15 raitaa ja tukun mielenkiintoisia vierailijoita, kuten Anderson .Paakin ja jutun toisen räppärin, Chance the Rapperin.

Urallaan mixtapen jo julkaissut YBN Cordae tekee pehmeähköä räppiä, mutta osaa mennä myös kovaa. Tästä todisteina hempeä Thanksgiving ja härkämäinen Broke As Fuck. The Lost Boy on hyvällä maulla niputettu paketti, joka toimii kokonaisuutena ja yksittäisten raitoina. On helppo uskoa, että tällä levyllä räppäri nousee entistä isommaksi. Nimekkäät vierailijat toimivat varmasti hyvänä vetoapuna, houkutellen nirsommatkin räppipäät antamaan nuorelle räppärille mahdollisuuden.

Mahdollisuuden antaminen kannattaa, YBN Cordae tietää mitä tekee. Alla muutama ote levystä.

Chance the Rapper on ehtinyt urallaan pitkälle. Räppärin omintakeinen flow saa hänet erottumaan joukosta ja tunnistettava soundi on säilynyt pitkin uran. Yhteistyötä räppäri on tehnyt oikeasti isojen kihojen, kuten Kanye Westin kanssa ja saanut toki tunnustusta myös Beyoncen tapaisilta artisteilta.

Uusimmassa Leijonakuningas-elokuvassa äänihuuliaan väräytellyt räppäri on julkaissut urallaan kolme mixtapea, joista viimeisin eli Coloring Book toimi läpimurron käynnistäjänä. Jo tuo mixtape pursui mielenkiintoisia vierailijoita Justin Bieberistä Kanye Westiin.

Vastaava meininki jatkuu debyyttialbumilla The Big Day, jolla kuullaan muun muassa John Legendia, Shawn Mendesia, Nicki Minajia ja Justin Vernonia.

Levylle on päätynyt peräti 22 kappaletta ja kaikki niistä ovat uusia. Tämäkin julkaisu toimii kokonaisuutena, siitäkin huolimatta, että levyn yleinen linja vaihtelee reppuräpistä chicago houseen ja siitä rehtiin r’n’b-musiikkiin. Levyn monipuolinen vierailijalista, sekä laaja samplevalikoima luo harrastustoimintaa musanörteille.

Kuuntele alta muutama näyte siitä, mitä kaikkea levyllä voi kuulla.

Katso vielä jutun päätteksi video YBN Cordaen ja Chance the rapperin yhteiskappaleesta Bad Idea, joka löytyy ensinmainitun debyytiltä.