”Vain yhdessä tekemällä voimme pärjätä” – Suvilahti TBA palkittiin vuoden kulttuuriteosta

Ravintolan turvallisesti tuotetut tapahtumat saivat kiitosta.

Suvilahti TBA:n Mikko Hultman (vas.) ja Mikko Vehmas.
Katja Tähjä

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2020 -palkinto on myönnetty Suvilahti TBA:lle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

”Suvilahti TBA on ravintola- ja tapahtuma-alan yritys, joka on kulttuurialalle vaikeana vuonna 2020 merkittävästi kehittänyt Suvilahteen tapahtumallisuutta. Suvilahti Summer- ja elo-syyskuun tapahtumat tuotettiin rajoitusten mukaisesti ja turvallisesti ja ne saivat paljon huomiota ja kiitosta muuten varsin hiljaisen kulttuuritarjonnan aikana. Järjestäjillä oli varsin suuri riski, jonka he kuitenkin kokeneella tuotannon järjestelyllä välttivät toteutumasta”, perustelee kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Tuomas Finne.

Live Nationin kanssa toteutetun Suvilahti Summer -konserttisarjan lisäksi Suvilahti TBA:n pihalla nähtiin muiden muassa Saimaa, Atomirotta, Kotiteollisuus, äänilevykirpputoreja ja juhlittiin kulttistatusta nauttivan Majava-baarin 10-vuotisjuhlia. Ravintoloitsija Mikko Vehmas jakaa kiitosta kaikkiin ilmansuuntiin: sadat ihmiset tekivät töitä tunnustuksen eteen.

”Tekisi mieli kirjoittaa vaikka ja mitä, mutta ei se muuttaisi sitä tosiasiaa, että näinä aikoina vain yhdessä tekemällä, samaan hiileen puhaltamalla voimme pärjätä”, Vehmas kommentoi.

Kulttuuriteko-palkinnon lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa, jotka menivät Helsingin kävelyfestivaalille ja Radio Majavalle.