Vakavasti sairaan Pearl Jam -fanin viimeinen toive toteutui: pääsi keikalle ja jopa moikkaamaan bändiä

Hienoa!

25.06.2022

Loudwire kertoo liikehermoja rappeuttavaa, parantumatonta ALS-tautia sairastavasta Roland Mandelista, jonka yksi viimeisiä toiveita oli päästä näkemään Pearl Jamin keikka Berliinissä tämän viikon tiistaina.

Toive oli vähällä jäädä toteutumatta. Mandel oli ostanut lipun samalle keikalle jo vuonna 2019, mutta pandemian takia konsertti siirtyi vuosilla eteenpäin. Mies sai ALS-diagnoosin vasta viime vuonna, ja joutui sen myötä pyörätuoliin. Vaikka Berliinin Waldbühne-teatterin kapasiteetti on peräti 22 000, pyörätuolipaikkoja on vain 12, ja ne kaikki oli myyty loppuun.

Mandelin vaimo kertoo Loudwiren jutussa, että hänen miehellään on enää pari kuukautta elinaikaa. Mies oli päättänyt, että konserttiin on päästävä – oli hänen tilansa kuinka huono tahansa.

Somekampanjan ja lukuisille eri tahoille lähetettyjen kirjeiden ansiosta Mandel pääsi katsomaan keikkaa lavan sivusta. Julkisen avautumisen ansiosta myös toinen pyörätuolissa oleva fani pääsi keikalle, vaikka paikkoja ei olisi alun perin enää ollut.

Tarina kantautui luonnollisesti myös bändin korviin. Pearl Jamin setin loppupuolella laulaja Eddie Vedder sanoi, että Mandel ”teki hulluna töitä päästäkseen tänne tänään”, ja että hänen tulisi kokea upea näköala lavan etuosasta. Tuhannet fanit alkoivat kannustaa Mandelia ja huutaa hänen nimeään, kun hänet tuotiin lavalle moikkaamaan bändiä ja yleisöä.

”Hän oli niin innoissaan, niin iloinen ja täynnä adrenaliinia. Tämä muisto säilyy ikuisesti”, Mandelin vaimo kommentoi seuraavana päivänä.

Katso pätkä hienosta hetkestä alta.

Lisää luettavaa