Valitut Palsat: Chrysta Bell, Satyricon, Marko Haavisto, Mel C ja Tool

Kuvat julkaistu Rumbassa 2/18.

Tomi Palsa

Chrysta Bell (otsikkokuva)
Klubi, Tampere
28.4.2018
”Tampereen Klubilla kävi hiljattain arvovaltaisia vieraita ihan Amerikan ihmemaasta saakka. Paikalle oli saapunut mukavasti uteliaita katsojia, mutta luulen, ettei heistä monikaan ollut tutustunut illan artistin julkaisemaan musiikkiin ennen konserttia. Olihan illan tähti David Lynchin muusa ja Twin Peaksin uuden tulemisen myötä tuttu tv:stä FBI-agentti Tammy Prestonin roolistaan. Chrysta Bell oli vangitseva ja kohtalokas solisti, ja vähäeleinen taustayhtye toimi komeasti. Ei ihme, että Lynch on Bellistä mehuissaan. Tästä konsertista puhutaan vielä pitkään.”

Satyricon
Tullikamarin Pakkahuone, Tampere
27.3.2018
”Raskaampi musiikki on jäänyt hieman lapsipuolen asemaan tällä palstalla, johtuen ainakin osittain siitä, että metallikeikkojen kuvaaminen tuntuu kaikessa geneerisyydessään itselleni kovin vieraalta. Satyriconin touhuista olen nauttinut pitkään. Bändihän on bläkkispoliisien silmissä myynyt itsensä jo ikuisuus sitten, mutta sepä ei minua estä riemastumasta bändin keikoilla kerta toisensa perään. Tämä kuva on valoineen mukava poikkeama siitä melko synkeästä kuvastosta, mitä alan keikoilta usein näkee. Siksi viehätyin siitä kovin.”

Marko Haavisto & Poutahaukat
Suisto-klubi, Hämeenlinna
31.3.2018
”Pääsin pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen katsomaan suosikkiyhtyettäni suosikkiklubiini. Suisto ja Poutahaukat ovat jotenkin jännästi luodut toisilleen. Aivan kuten edellä Chrysta Bell David Lychille, ovat Poutahaukatkin jättäneet jälkensä suuren elokuvaohjaajan sieluun. Aki Kaurismäen ja Poutahaukkojen yhteistyökuvio on toimiva ja hedelmällinen. Se on avannut Poutahaukoille ovet ulkomaisiin konserttisaleihin esittämään suomenkielisiä sulosävelmiään. Toivottavasti yhtyettä ei menetetä ulkomaille ihan kokonaan, sellainen paha tässä yhtälössä tietenkin vaanii.”

Melanie C
UMK-finaalin kenraaliharjoitukset, Metro-areena, Espoo
3.3.2018
”Saara Aalto valittiin Suomen edustajaksi Euroviisuihin lobbaamalla. Tämän lehden ilmestyessä peliliikkeen toimivuus on kaikilla tiedossa. Suureen Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin haluttiin muutakin ohjelmaa kuin kolmen viisuehdokaskappaleen esittäminen. Viisuedustajaltamme kysyttiinkin, kenet hän haluaisi illan vierailevaksi tähdeksi. Paikalle lennätettiin Saaran nuoruudenidoli, entinen Spice Girls -tähti Melanie C esittämään vanhan hittinsä I Turn To You. Miksi?”

Retro: Tool / Maynard James Keenan
Provinssirock, Seinäjoki
16.6.2001
”Yhtenä iltana kuunnella Toolia vain. Yhtenä iltana ääniä lapsuudestaan. Mieluusti sitä tänäkin kesänä Toolia kuuntelisi vaikka ihan livenä, mutta valitettavasti se ei taida olla mahdollista. Mutta onneksi sentään kuvan erikoismiehen toinen yhtye A Perfect Circle saapuu kesän soittojuhliamme kaunistuttamaan. Yhtye nähdään uudistuneen Sideways-festivaalin odotetuimpana esiintyjänä. Maynardin kaksi aiempaa Suomen-keikkaa Toolin riveissä eivät päästäneet yleisöä helpolla, A Perfect Circlen pitäisi olla hieman kepeämpi pala purtavaksi. Odottelen innolla!”