Valssia, räppiä, suomirockia ja romantiikkaa – Lehmän uusi kappale yhdistelee tyylilajeja kivuttomasti

Lehmä julkaisi uuden kappaleen ja siihen videon.

Jenny Rostain

Karoliina Niskanen eli artistinimeltään Lehmä on muusikko-näyttelijä-kirjailija.

Uusin kappale Viimeiset hitaat syntyi artistin tarpeesta käsitellä omaa ilmastoahdistustaan, dystooppista pelkoa ja maailmantuskaa.

”Tämä on tapani käsitellä tunteita ilmastokatastrofin keskellä. Mielessäni oli jo pitkään muhinut kuva kahdesta ihmisestä, jotka kelluvat maailman viimeisellä jäälautalla ja tanssivat maailman viimeisiä hitaita. Haluan etsiä lohtua kauneudesta”, Lehmä kertoo ja jatkaa:

”Biisi kertoo siitä, mikä on ihmisyyden ja inhimillisyyden ydin : rakkaus. Sodan ja kuolemankin keskellä sydämestä nousee vahvimpana esiin tärkein, käsi joka pitää kädestä, muisto sylistä joka oli joskus lämmin, haave huulista joita voisi suudella, kuva silmistä jotka katsovat silmiin ja ymmärtävät. Tuhonkin keskellä maasta versoaa kukkanen, toivo. Haluan biisin avulla havahduttaa kuulijan taistelemaan maailman ja toivon puolesta, muistamaan sen mikä on lopulta tärkeää. Jos peli on jo menetetty, ollaan toisillemme hyviä ja pidetään kii, ei jätetä ketään yksin. Rakkaus voittaa vihan ja pelon, ja rakkauden kautta kaikelle kasvaa merkitys, lopullekin.”

Kuuntele kappale ja katso video alta.

Musiikkivideosta vastaa tekijätiimi Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselta (ELO): Ohjaaja Inga Pohjolainen, kuvaaja Diana Dahllund, tuottaja Nora Kuusisto ja leikkaaja Sofia Bonds.