Valtava mammuttiteos suomalaisen konemusiikin historiasta voitti palkinnon

Onnea tekijöille!

Loistava kotimaisen konemusiikin historiaa luotaava Kone-Suomi-kirja on palkittu Vuoden kauneimmat kirjat 2017 kilpailussa.

Suomen kirjataiteen komitea on myöntänyt Kone-Suomelle Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjan. Kulttuurikustantamo Khaos Publishingin julkaiseman teoksen teknoestetiikasta ammentavasta ilmeestä vastaa tunnustettu AD Antti Grundstén suunnittelutoimisto Double Happinessista.

Teoksen toteutuksessa on panostettu rohkeasti visuaalisuuteen: avoin selkä, musta syrjeväri, foliointi, laadukkaat materiaalivalinnat sekä artikkeleista koostuvan teoksen tekstikohtaiset kuvitusratkaisut tuovat esiin aihepiirin erityisluonnetta.

Kirjan kuvatoimittajana toimi Iina Esko, joka vastaa myös juuri Helsingin kaupunginmuseolle avatun Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa näyttelyn kuvasisältöjen toimittamisesta. Kone-Suomea varten kerättiin arkistokuvia, flyereita ja lehtileikkeitä yli 30 vuoden ajalta. Uudet, kirjaa varten kuvatut potretti- ja tapahtumakuvat kuvasivat valokuvataiteilijat Helen Korpak ja Liina Aalto-Setälä.

Kone-Suomi kirjan on toimittanut Kalle Kinnunen. Kinnusen lisäksi artikkeleita ja esseitä kirjaan ovat kirjoittaneet Perttu Häkkinen, Iida Sofia Hirvonen, Erkko Lehtinen, Mikko Mattlar, Minna Kontkanen, Janne Siironen, Inkeri Tähti, Juuso Koponen, Saskia Salomaa, Joni Kling ja Oskari Onninen.

Kirjan Facebook-sivuille pääset tästä.

Kirjaa esitellään myös alta löytyvällä videolla.