Valtavaan suosioon noussut duo Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisevat pitkän tauon jälkeen uutta musiikkia – mikä ihme on Hypoteettinen koira?

Uutta musiikkia Suomen suosituimmalta duolta.

31.03.2022

Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisevat kahden vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia.

Kaksikon edellinen oma julkaisu Vuonna nolla -albumi myi platinaa. Se nousi maaliskuussa 2020 Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja sen kaikki kaksitoista kappaletta kohosivat Suomen Spotifyn top50 –listan joukkoon.

Huomenna aprillipäivänä 1. huhtikuuta julkaistaan kolmannen albumin ensimmäinen single Hypoteettinen koira.

Hypoteettinen koira kertoo erosta, jota ei ole vielä tapahtunut. Ihmissuhdetta ylianalysoidessa voi koittaa hetki, kun ajatukset yhteisestä tulevaisuudesta lähtevät laukalle: ’Vaikka kaikki olisi nyt hyvin, mitä jos jokin asia muuttuu ja päädymme eroamaan? Miten siitä selvitään? Miten muumimukit menevät jakoon?’ Tarinan päähenkilöillä ei vielä ole yhteistä lemmikkiä, mutta kertoja pohtii kuumeisesti sitä kumman hoiviin ’hypoteettinen koira’ jäisi eron hetkellä. Biisintekohetkellä mun kaveri oli puolisonsa kanssa muuttanut uuteen kotiin ja pariskunta oli hankkimassa ensimmäistä yhteistä lemmikkiä. Ajattelin, että tässähän voisi olla mielenkiintoinen aihio biisiin”, kertoo Ida kappaleesta.

”Keskusteltiin studiolla pitkät pätkät ja päädyttiin sitä kautta kirjoittamaan meidän kolmannen levyn eka sinkku. Ensimmäiset isot yhteiset päätökset ihmissuhteessa tuntui samaistuttavalta aiheelta joka sisältää laajan kirjon tunteita; iloa, jännitystä, rakkautta, kaipuuta ja pelkoa”, Kalle jatkaa.

Ida Paul & Kalle Lindroth juhlistavat uutta julkaisuaan kevätkiertueella. Kiertue huipentuu uran toistaiseksi isoimpaan omaan keikkaan Helsingin Jäähallin Black Boxissa 7.5. Lippuja Black Boxin keikalle on vielä rajallinen määrä myynnissä Ticketmasterissa.

Kaksikon kaikki keikat löydät täältä.

Lisää luettavaa