Vanhat ketut palasivat pahat mielessään – Joku Roti Mafia aktivoitui

Rikosaalto-single enteilee albumia.

21.09.2020

Suomiräpin perifeeristen vanhojen kettujen kollektiivi Joku Roti Mafia on aktivoitunut uudelleen. Rikosaalto-single ilmestyi suoratoistopalveluihin lauantaina Monspin kautta. Se enteilee myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa Pääpirut-albumia.

Rikosaalto pyyhki yli tietenkin Ilari Aution biitillä. Lain pitkää kouraa välttelevät mikrofonin varressa Hannibal, AreTomigunTykopaattiTapani Kansalainen ja Lauri Räpping Vantaanjoki. Levareita kurittaa DJ Massimo ja vocoderiin nojailee Leo Luxxxus.

”Rikosaalto kappaleen nimenä on pyörinyt jo useamman vuoden ajan erään rotilaisen huulilla. Nimi jo itsessään tuo mieleen niin kovaksikeitetyt James Cagney -leffat kuin myös Matti Kassilan Palmu-elokuvat, jotka muun muassa loivat inspiraatiota teksteihin”, jokurotilaiset kertovat.

”Vaikka Pääpirut-pitkäsoitto lähteekin ’laiskasti ja lesosti’, niin Rikosaalto ei olisi aalto, ellei se pyyhkisi yli ja ’isosti’. Kappale antaa oivaa osviittaa mihin suuntaan Joku Roti Mafia on mennyt ensimmäisen köörilevyn synnytystuskien jälkeen.”

Köörilevy, mihin viitataan, on siis vuonna 2017 julkaistu ryhmän nimeä kantava albumi, jonka jälkeen kopla vetäytyi tauolle. Mutta se Rikosaalto, se vyöryy päälle näin:

Lisää luettavaa