Vapaasta seksistä tunnetuilla festareilla kytee kapina – miljonäärien leirejä vandalisoitu: ”Tämä on luokkasotaa”

Buurning Man -festivaaleilla herätellään luokkasotaa.

07.09.2016

Nevadan autiomaassa on järjestetty Burning Man -festivaaleja jo vuodesta 1986 lähtien. Poikkitaiteellisilla festivaaleilla osallistujia kannustetaan mahdollisimman monipuoliseen itseilmaisuun. Burning Man onkin vuosien varrella opittu tuntemaan festivaaleina, joissa vapaa seksi kukoistaa, vaatetus on vapaaehtoista ja meno yhtä vapaata. Festivaalit voisikin kiteyttää siihen, ettei sääntöjä tunneta.

Viime vuosien aikana festivaalit ovat löytäneet myös Silicon Vallen IT-miljonäärit ja muut hyvin toimeentulevat festarikävijät. He ovat alkaneet rakentaa alueelle omia jättimäisiä keskuksiaan ja tuoneet mukaansa esimerkiksi yksityiskokkeja ja turvamiehiä. Omatoiminen leiriytyminen on festivaalien koko idea, mutta tämän vuoden festivaaleilla perusfestarikävijät eivät ole katsoneet hyvällä, miten esimerkiksi venäläisten öljymiljonäärien lapset ovat tulleet alueelle rakentaen omia jättimäisiä leirintäkeskuksiaan.

Osa festivaalivieraista hyökkäsikin tänä vuonna rikkaiden festivaalikävijöiden kimppuun vandalismin avulla. Rikkaiden festarivieraiden leirien sähköjohtoja katkottiin, heidän alueensa täytettiin vedellä ja jopa asuntovaunojen ovia liimailtiin kiinni.

Multimiljonääri-DJ Paul Oakenfoldin ja venäläisen öljymiljonäärin pojan Timur Sardarovin leiri joutui erityisen rankan ilkivallan kohteeksi. Leirinsä omilla Facebook-sivuilla leirin järjestäjät kertoivat, miten festivaalijärjestäjiltä ei tullut lohdutuksen sanoja heidän valitettuaan ilkivallasta.

”Eräs organisaation jäsen kertoi meille, että pitää leiriimme kohdistuneita tihutöitä ihan luonnollisena asiana, sillä leirimme oli suljettu suurelta yleisöltä ja meitä pidetään jollakin tapaa elitistisinä”, sivuilla kerrottiin.

Suurin osa festivaalikävijöistä pitää luksusleirejä osana Burning Mania. Jotkut ovat taas vannoneet, että luksusvierailijoita kohtaan on aloitettava vallankumous, ja raharikkaiden oma yksityisjuhliminen alueella on vertauskuva yhteiskunnan eriarvoistumisesta.

 

Lisää luettavaa