Vappu voi olla ikuinen, mutta myös virtuaalinen tänä vuonna – JVG konsertoi ”Senaatintorilla”

Virtuaalisella Senaatintorilla tavataan!

Sami Turunen

JVG tanssittaa koronakaranteenissa vappua juhlivaa kansaa pelimaailmasta tuttuja elementtejä hyödyntävällä konsertilla virtuaalitodellisuudessa. Etävapun vieton areenana toimii virtuaalitodellisuuteen rakennettu Helsingin Senaatintori. JVG:n virtuaalivappukonsertti alkaa vappuaattona torstaina 30. huhtikuuta klo 19 Helsinki kanavan ja Burstin kotisivuilla.

”Ensi viikolla juhlitaan kaikkien aikojen etävappua, ja ihan mahtavaa, että me voidaan tällä tavalla bailata teidän kanssa! Tää on se keikka, kun ikuinen vappu muuttuu kotoisaksi etävapuksi ja tuodaan vähän juhlaa tähän poikkeukselliseen kevääseen. Nyt tehdään historiaa viettämällä vappua kotoa käsin, mutta silti yhdessä”, JVG-leiri kommentoi.

”Meillä on edessä hyvin erilainen vappu, jonka tulemme viettämään toisistamme erillään. Vaikka emme ole fyysisesti yhdessä, voimme silti iloita vapusta yhteisönä, henkisesti yhdessä. JVG:n livekeikka virtuaalisessa Helsingissä on osa kaupungin etävapun monipuolista kattausta, jolla haluamme mahdollistaa näissä poikkeusoloissa mahdollisimman hyvän vapun kaikille. Virtuaalitodellisuudessa toteutettavan ohjelman ansiosta voimme viettää kaikkien aikojen etävappua yhdessä erikseen”, sanoo puolestaan Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kokemus on rakennettu Zoanin kehittämän Burst Live -teknologia-alustan päälle. Keskeistä osaa näyttelee Unreal Engine -pelimoottori, jossa virtuaalitodellisuus eli tässä tapauksessa Senaatintorin 3D-malli, pyörii. Yleisö liittyy keikkaan omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan. VR-laseja ei tarvita. Jokainen keikalle kirjautunut ihminen voi valita itselleen avattaren ja hyvällä onnella nähdä siis itsensä tanssimassa virtuaalisella torilla keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

”Olemme kehittäneet alustaa jo pitkään, ja korona loi tarpeen ottaa se käyttöön. Mikäpä olisi parempi tapa kuin kotikaupungin etävapun ohjelman mahdollistaminen”, Zoanin toimitusjohtaja Miikka Rosendahl sanoo.

Keikan tarjoavat Helsingin kaupunki yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin ja Fullsteam Agencyn kanssa. Lisätietoa löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.