Velkojat vaativat Weekend-festivaalin ja Rockfestin järjestäjältä yli 140 000 euroa – ”Ei pidä paikkaansa”, sanoo tapahtumien edustaja

Tiedottajan mukaan taloustilanne näyttää taas hyvältä.

27.11.2018

Talouselämä uutisoi eilen, että Weekend-festivaalin ja Rockfestin taustalla oleva Wknd Festival Oy on saanut lukuisia trattaprotesteja. Niiden vuoksi yhtiöllä on useita maksuhäiriömerkintöjä ja velkojat haluavat yli 140 000 euroa rahojaan.

Rumba otti yhteyden Weekendin ja Rockfestin tiedotuksesta vastaavaan Tomi Lindblomiin, joka selvitti mistä on kyse.

”Ensinnäkin täytyy sanoa, että tuo summa ei pidä paikkaansa. Valtaosa 140 000 euron summasta on jo maksettu tai maksusuunnitelmasta neuvoteltu”, Lindblom kertoo.

”Trattalistalla on voimassa enää yksi lasku, josta olemme reklamoineet. Kyseisen laskun summasta on erimielisyyksiä, joita selvitellään edelleen.”

Wknd Festival Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 9 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 75 000 euroa. Viime kesänä Helsingin Hietaniemessä järjestetty Weekend-festivaali keräsi yleisöä 75 000 henkeä ja Hyvinkäällä järjestetty Rockfest 60 000.

Miten taustalla oleva yhtiö on joutunut maksuvaikeuksiin?

”Virossa oleva Weekend Baltic teki negatiivisen tuloksen. Helsingissä ja Pärnussa järjestettävien festivaalien taustalla on eri yhtiöt, mutta samoja henkilöitä. Wknd Festival Oy lainasi rahaa Viroon, jotta talousongelmat saataisi hoidettua.”

”Tästä johtunut kassavaje ja ensi kesän festivaalin artistien suuret etukäteismaksut johtivat tilapäisiin maksuvaikeuksiin. Tällä hetkellä taloustilanne näyttää taas hyvältä: Rockfestin ennakkomyynti on huomattavasti suurempaa kuin viime vuonna ja kiinnostus Weekendin ennakkomyyntiin on ollut kovaa.”

Wknd Festival Oy järjestää Weekend- ja Rockfest-festivaaleja jatkossakin?

”Kyllä.”

Lisää luettavaa