Venäjä-myönteisiksi tulkituilla kommenteillaan kohahduttanut Roger Waters ei esiinny Puolassa – syy hämärän peitossa

Waters ei esiinny Puolassa.

26.09.2022

Roger Waters kertoi syyskuun alussa CNN:n haastattelussa, miten Ukraina on osasyyllinen Venäjän hyökkäyssotaan. Haastattelussa hän kehotti Ukrainaa alueluovutuksiin. Tästä nousi luonnollisesti melkoinen kohu.

Waters myös julkaisi kotisivuillaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vaimolle Olena Zelenskalle osoitetun avoimen kirjeen. Kirjeessä hän muun muassa kertoi mielipiteensä siitä, miten lännen aseapu Ukrainalle vain pitkittää sotaa.

Hän myös kertoi, miten ”ukrainalaiset äärinationalistit” ovat astuneet useaan otteeseen Venäjän valtion varpaille, ja heillä on oma osuutensa Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan.

Nyt legendan huhtikuulle 2023 suunnitellut keikat Puolassa on peruttu. Osapuolet syyttävät toisiaan keikkojen perumisista. Konserttien oli määrä toteutua Krakovassa sijaitsevassa Tauron Arenassa. Keikkapaikan edustaja Lukasz Pytko kuitenkin kertoi, miten Watersin manageri olisi päättänyt peruuttaa keikat syitä kertomatta.

CNN-kanavan mukaan Puolan Live Nation vahvistaa keikkojen peruutukset. Syitä paikallinen Live Nation ei kertonut.

BBC kertoi aiemmin sivuillaan, miten Krakovan kaupunginvaltuuston oli tarkoitus äänestää ensi viikolla Watersin julistamisesta ei-toivotuksi henkilöksi tämän Ukraina-kommenttien takia.

Waters itse taas kiistää tiedot siitä, että olisi peruutusten takana.

Facebookissa hän kertoo, miten Krakovan kaupunginvaltuutettu Łukasz Wantuch on uhannut järjestää tapaamisen, jossa Watersin maahantulo kiellettäisiin. Watersin itsensä mukaan hän vain yrittää saada sodan osapuolet työskentelemään rauhan eteen, ennen kuin maailma tuhoutuu ydinsotaan.

Watersin päivityksen näet alta.

Lisää luettavaa