Video laulavasta ukrainalaissotilaasta leviää somessa: hiphopin paikallinen ykkösnimi puolustaa maataan muiden rinnalla

Respect!

Ukrainan puolustusvoimien epäviralliselle Twitter-tilille on ladattu eilen pätkä maan autioilla kaduilla laulavasta sotilaasta.

”Pientä motivaatiota Boombox-ryhmän johtajalta Andriy Khlyvnyukilta”, twiitin saatteessa lukee.

Vastauksien ja uudelleentwiittauksien perusteella Khlyvnyuk on maansa tunnetuimpia hiphop-artisteja, ja vuonna 2004 perustetun Boombox -yhtyeen päähahmo.

Artisti esittää pätkän ukrainalaisesta isänmaallisesta laulusta varsin komeasti videolla, joka on kerännyt tiistaiaamuun mennessä lähes kaksi miljoonaa näyttökertaa.

Eräs twiittaaja on kääntänyt kappaleen sanoitukset englanniksi, ja niissä sanotaan:

”Oh, in the meadow the red viburnum leaned,
Our glorious Ukraine is somehow upset.
We will raise that red viburnum,
We will cheer up our glorious Ukraine!”

Toisessa vastauksessa väitetään, että Itävalta-Unkarin joukot lauloivat samaa kappaletta niin sanotusti tunnusmusiikkinaan jo ensimmäisessä maailmansodassa.

”Vien lapseni turvaan, palaan seuraamaan hallituksen ohjeita, ja jos se on tarpeellista, tartun aseeseen ja puolustan maatani”, Khlyvnyuk sanoi Euronewsin haastattelussa viime viikolla.

”Muusikot ovat rauhantekijöitä, mutta nyt ei ole aikaa soittaa kitaraa. On aika kaivaa kiväärit esiin.”

Hiphopia, poppia ja rockia yhdistelevä Boombox on julkaissut yhdeksän albumia. Bändi esiintyy pääosin ukrainan kielellä, mutta heidän levyillään on ollut myös venäjän- ja englanninkielisiä kappaleita.

Yhtye on ottanut kantaa maansa tilanteeseen jo aiemmin, ja kieltäytynyt keikkailemasta Venäjällä vuoden 2014 Krimin miehityksen jälkeen. Kiovassa Boombox esiintyi viimeksi vain kaksi kuukautta sitten.

Boomboxin videoita on katsottu Youtubessa yli 100 miljoonaa kertaa, ja yhtyeellä on Spotifyssä yli 375 tuhatta kuukausittaista kuuntelijaa. Alta voit pistää porukan musiikkia soimaan.

YouTube video

YouTube video

 

Lisää luettavaa