Vielä ehtii – Palefacen kokoama suomirap-valokuvanäyttely on esillä Kalliossa heinäkuun loppuun

Helsingin Kalliossa on ollut heinäkuun ajan esillä ainutlaatuinen valokuvanäyttely. KarriPalefaceMiettisen kokoama KÄDET ILMAAN – Suomiräppiä 1986-2015 esittelee suomiräpin tekijöitä ja vaiheita – alkaen ajoista, milloin rap oli Suomessa vielä pahennusta herättävä pienen porukan nuorisobuumi.

Etenkin valokuvaajan, silloisen breakdance-harrastajan Mikael Kajanderin ottamat kuvat 1980-luvun vanhan liiton rap-vaiheista ovat herättäneet mielenkiintoa. Esillä on myös rap-valokuvakirjaa kokoavan valokuvaajan Tuomo Lampisen sekä suomiräppäreitä vuosituhannen alusta asti kuvanneen Joni Sarkin töitä. Otoksissa vilahtelee nykypäivän suurtekijöitä, jotka silloin vielä tapailivat nousevaa kulttuuria. Myös rap-nimellä Eazy A aikanaan esiintynyt Arman Alizad löytyy kuvista.

”Kuvista välittyy suomiräppäreiden juurille uskollinen asenne ja keepin’ it real -estetiikka. Samaan aikaan kuvissa näyttäytyy kuitenkin suomalaistunut hiphop-kulttuuri, jolla on omat lainalaisuutensa. Old school -ruudut ovat kuin aikamatka takaisin Lepakkoon, viattomuuden aikaan”, Paleface kertoo tapahtuman Facebook-sivulla.

Kädet ilmaan -näyttely on esillä galleria Ruplassa, Helsinginkatu 16, ja jatkuu vielä kuun loppuun saakka, eli ensi viikon perjantaihin. Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä.

Näyttelyn aukioloajat heinäkuun 31. päivä asti:

Ma-Ti 15-20
Ke-Pe 11-20
La-Su 12-17