Vihdoin – puhelinsovellus joka osaa tunnistaa vaikkapa räppibiiseissä käytetyt samplet

Tätä on odotettu, Whosampled on kehittynyt.

02.07.2018

Sample- ja coverbiisitietokanta Whosampled on toiminut erittäin kätevänä apuna ja työkaluna esimerkiksi dj:lle, räppärille tai musiikkientusiastille.

Siis kun haluaa tietää missä räppibiisissä sitä tiettyä ultrararea klassikkokappaletta nyt olikaan uusiokäytetty, vai oliko käytetty vielä ollenkaan. Tai jos haluaa tietää montako kertaa Amen-breikkiä on kierrätetty (vähän alle 3000 kertaa).

Aiemmin toimenpide oli seuraavanlainen: alkuperäinen biisi piti tunnistaa joko Shazam tai Soundhound-sovelluksilla ja sen jälkeen siirtyä Whosampledin hakuun katsomaan sampletiedot.

Käänteisessä järjestyksessä operoiminen ei onnistunut, sillä alkuperäistä biisiä on samplatessa muokattu esimerkiksi tempoa hidastamalla, joten biisintunnistussovellukset eivät sitä enää tunnista.

Nyt vihdoin teknologia on kehittynyt niin pitkälle, että Whosampledin uusi sovellus osaa tunnistaa käytetyt samplet suoraan ja ohjaa käyttäjän tutustumaan biisin sampletietoihin, levynkanteen, kappaleen muihin versioihin ja lisätietoihin.

Whosampledin toimitusjohtajan Nadav Porazin mukaan uusi sovellus poistaa juuri tuon turhan  väliportaan sovellusten ja verkkosivujen välillä biisejä tunnistaessa.

Whosampled on levytietokanta Discogsin tapaan käyttäjien koostama tietokanta, joka perustettiin Lontoossa vuonna 2008.

Lisää luettavaa