Viikonlopun villi keikkajulkistusmälli: Leonard Cohen, Promoe, Imperial State Electric…

24.04.2010

Jälleen on varmistunut armoton kasa Suomen-keikkoja. Lähi- ja ei-niin-lähikuukausina maahamme saapuu esiintyjiä Asaf Avidanista Leonard Cohenin ja The Usedin kautta Brian Welchiin.

Kuva: Eastway

Ja taas on aika noin viikon sisään julkistettujen keikkojen koosteen. Aakkosjärjestyksen ensimmäisenä vastaan tulee israelilainen Asaf Avidan & The Mojos, joka esiintyy Helsingin Semifinalissa 27. toukokuuta. Avidan on noussut kotimaassaan valtavaan suosioon ilman median ja levy-yhtiön apuja. Sen, onko lauluntekijän suosio aiheellista, voit tarkistaa kymmenen euron hintaan.

Viikon merkittävin keikkajulkistus on ehdottomasti kanadalaislegenda Leonard Cohen, joka ei sen suurempia esittelyjä kaivanne. Cohen esiintyy Helsingin Areenalla tiistaina 10. elokuuta. Lippuja 75-vuotiaan maestron show’hun saa maanantaista lähtien Menolipusta 59–89 eurolla.

Brittiläinen goottimetallibändi Die So Fluid puolestaan palaa Suomeen heinäkuussa julkaistavan World Is Too Big for One Lifetime -albuminsa tiimoilta. Bändi esiintyy ensin 1. kesäkuuta Helsingin Tavastialla ja seuraavana päivänä Tampereen Klubilla. Tavastian keikka on 11 euron ja Klubin keikka 8 euron finanssipoliittinen satsaus, jos lippunsa hankkii ennakkoon.

Imperial State Electricista tekee mielenkiintoisen keikkavieraan se, että powerpop-kvartetin keulilla on The Hellacoptersissa alun perin kannuksensa ansainnut Nicke Andersson. Bändi esiintyy Helsingissä Bar Loosessa 18. toukokuuta – 10 päivää ennen debyyttialbuminsa julkaisua. Kahdeksalla eurolla näkee, kokee ja kuulee, onko tuoreesta tukholmalaiskokoonpanosta mihinkään.

Kantaaottava ruotsalaisräppäri Promoe tekee minikiertueen Suomessa toukokuun puolivälissä. Karavaani käynnistyy Helsingin Virgin Oil Co:sta 19. toukokuuta. Siitä suunta jatkuu keikan päivävauhtia Jyväskylän Lutakon kautta Tampereen ja Turun Klubeille. Virgin Oilin liput maksavat 18 euroa ja Lutakon 12 euroa tavallisille tallaajille ja 10 euroa Jelmun jäsenille. Tampereen Klubilla sisäänpääsy kustantaa 15 euroa ja Turun Klubilla ennakkoon 12 ja ovelta 14 euroa.

Dan Reed, jonka joku saattaa tuntea Dan Reed Network -funkrockbändistä 20 vuoden takaa, esiintyy soolona Café Mascotissa Helsingissä 10. kesäkuuta. Lauluntekijä on palannut ruotuun innostuttuaan ihmisoikeuksista ja harhailtuaan ympäri maailmaa, muun muassa Intiassa ja Tiibetissä päälle kymmenen vuotta. Se kuuluu hänen tulevan Coming Up for Air -albuminsa kappaleissa, joita on nauhoitettu muun muassa Israelissa israelilaisten ja palestiinalaisten kanssa.

Vuonna 1985 perustettu psychobillyn kulttinimi Reverend Horton Heat nähdään Helsingissä Nosturissa 8. heinäkuuta. Jim ”Pastori” Heathin johtama yhtye nähtiin viimeksi Suomessa 2000-luvun alussa, jolloin se myi Tavastia-klubin loppuun. Reverend Horton Heatin keikan strategiset tiedot ovat 18 vuoden ikäraja, 25 euron hintaiset liput Tiketistä ja klo. 19.00 avautuvat ovet.

The Used saapuu Helsingin Kaapelitehtaalle 23. kesäkuuta. Neljä studiolevyä julkaisseen bändin on niputettavissa emo- ja pop punk -lokeroihin. Tälle kaikenikäisille sallitulle keikalle lippuja voit ostaa keskiviikosta 29.5 eteenpäin Lippupalvelusta ja Tiketistä. Kukkaro ohentuu niistä 29 euron verran.

Brian ”Head” Welch tuli tunnetuksi metalliyhtye Kornista, jossa hän soitti kitaraa vuoteen 2005 asti. Uskoonsa ja hyväntekeväisyyteen keskittynyt Welch on sittemmin perustanut orpokodin Intiaan ja julkaissut yhden sooloalbumin. Nyt hän valmistelee yhtyeineen kevään aikana ilmestyvää kakkoslevyään ja tekee sen tiimoilta ensimmäisen täysipäiväisen kiertueen, joka rantautuu Helsingin Nosturiin 9. kesäkuuta. 25 euron hintaiset liput ovat jo myynnissä.

Tässä kaikki tältä erää. Ylläolevan luettelon lisäksi muistutettakoon Japandroidsin, Mondo Generatorin ja Lady Gagan aiemmin uutisoiduista keikoista sekä ensimmäisen osan kattauksestaan julkistaneesta Flow-festivaalista.

Lisää luettavaa