Viime vuonna lopettaneen Nosturin historiasta dokumenttielokuva – katso tästä!

Viimeinen sammuttaa valot.

YouTube

Helsingissä sijaitsevan, Elävän musiikin yhdistys Elmun ylläpitämän keikkapaikka Nosturin toiminta loppui viime vuonna. Nosturi oli toiminnassa vuosina 1999-2019, eli kaikkiaan 20 vuotta.

Nyt katsottavissa on Nosturin historiaa valottava yli tunnin mittainen dokumenttielokuva, joka kertoo keikkapaikan ja sen kanssa tekemisissä olleiden ihmisten yhteisen tarinan.

”Kaksi vuosikymmentä vaihtoehtokulttuuria palvellutta Nosturia muistellaan dokumentissa niin artistien kuin työntekijöidenkin toimesta. Millaisen aukon Nosturin poistuminen kulttuurikentälle jättää, ja millainen on Helsingin elävän musiikin yhdistyksen tulevaisuus?” videon saatetekstissä kirjoitetaan.

”Siitä katseluun! Loistava dokumentti Nosturin viime hetkistä ja historiasta, siellä treenanneista ja esiintyneistä bändeistä sekä siitä kuuluisasta Elmu-hengestä ” Nosturi kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Uutisoimme joulukuussa, että Nosturia korvaava 3000 hengen tila on tulossa todennäköisesti Puhoksen kauppakeskukseen. Tila olisi käytössä ainakin viisi vuotta lokakuusta 2020 alkaen. Sen jälkeen Elmun toiminta siirtyy suunnitelmien mukaan joko Suvilahteen tai Pasilan ratapihalle.

Vilma Ala-Koukkarin ja Mitja Toivosen tekemän dokumentin näet alta.