”Viimeisen puolen vuoden aikana mulla on ollut tosi iso kasvu ihmisenä ja artistina” – Haastattelussa Ares, joka lupaa pitää Rähinän mainetta yllä

Ares valmistelee debyyttialbumiaan.

05.09.2020

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Redi Niska, sen löydät täältä.

Tällä kertaa on vuorossa Rähinän nuorta sukupolvea edustava Ares, joka julkaisi viikko sitten Lego-singlen. Myös Lukas Leonin taustoilta tuttu vantaalainen räppäri kertoo omasta musikaalisesta kasvustaan ja tulevasta debyyttialbumistaan.


Mikä soi napeissa just nyt?
”Mulla vaihtelee tää tosi paljon, nyt oon kuunnellu viimepäivinä italialaista räppiä semi paljon ja Rowdy Rebelin Computers-biisiä, missä vierailee Bobby Shmurda. Italiassa tehdään tosi mielenkiintosta juttuu. Tää Rowdyn biisi taas vangitsee jotenkin niin kuumottavan meiningin, että siinä on vaibi.”

Mist sä tuut?
”Mä oon Aris, 20-vuotias artistin alku. Päädyin tähän tekemällä sitä yhtä asiaa missä oon kokenut olevani hyvä.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Must tuntuu, että mulla ei ole ikinä käynyt sellast tiettyy hetkeä, että totesin tota. Muistan hämärästi pätkii, että 10-vuotiaana oon kävellyt himaan ja vähä räpännyt jotain. Ehkä siin kohtaa kun ekat biisit on muksuna sit purkittanut, niin ollut että tätä pitää duunaa.”

Debyyttialbumi?
”Viimeisen puolen vuoden aikana mulla on ollut tosi iso kasvu ihmisenä ja artistina. Alkuvuodesta olin tosi stresseissä kaikesta ja kyseenalaistin paljon itteeni ja muita. Ennen pitkää vaihoin mun tekijätiimiä, yhtäkkiä palaset alko loksahtelee paikoilleen ja nyt mä koen, että mun musa on enemmän minua kuin koskaan.”

”Mä en tietosesti tiiä mitä kaikkee haluun, että mun levyllä on, pääasia että se tuntuu vaan siitä yhestä kohtaa aivoja hyvältä, joka totee et ’eieieieiei, ei tätä vai joojoojoo’. Nyt ollut jälkimmäistä aika paljolti.”

”Se tulee kuulostaa freesiltä, kukaan Suomessa ei tee mitä mä teen yhtä hyvin kuin mä teen. Kaikessa nöyryydessään. Levyllä ehdottomasti on fiittaajia, niitä en spoilaa kyllä vielä.”

Rähinä?
”Mä oon muksusta asti aina kelannut, että jos joku levy-yhtiö joskus mut haluisi, niin oispa se Rähinä. Se on legendary. Rähinä on merkinny mulle aina tosi paljon musikaalisesti, koska ne oli ekat, jotka teki liikkeet että suomiräpistä voi tulla sitä mitä se on tänään. Sen takia mä ylpeesti kannan viittaa sen legacyn jatkamisessa.”

Lukas Leon?
”My brother. Lukan kanssa yhteistyö on ollut aina, kun me ollaan alusta asti tehty yhessä. Kunnia ollu seuraa brouskin uraa kohti tähtiä.”

”Veikkaan, että mikä meillä on yhteistä räppäreinä on ainaki se, että digataan hyvistä riimeistä ja läpistä samalla levelillä. Nautitaan puhtaasti siitä, kun joku tekee jotain musikaalisesti hyvin.”

”Emmä osaa sanoo mikä erottaa omenan ja persikan toisistaan, molemmat maistuu hyvältä. Kaikki artistit on erilaisia ja niin ehdottomasti ollaan mekin.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Eminem. Se on ollu pienestä asti mun isoin esikuva. Se merkitsee mulle todella todella paljon. Veikkaan, että muutama miten spesifisti voinut vaikuttaa, niin sellainen tunteiden tulkitseminen, ja että aina keksii riimin vaikka jäisi liikaa jumittaa et ’mikä tähä rimmaa, tähä ei rimmaa mikää’.”

Supervoimasi?
”Se et miten hyvin ja eri tavalla mä räppään ja laulan. Mulla on käytännössä levyllä kahta Aresta, jotka kävelee käsi kädessä. Toinen laulaa ja saattaa hittaa sellasia nuotteja mitä kuulija ei kuvitellut, että se tulis kuulee. Ja [toinen]m joka räppää sellasia juttuja mitä kuulija ei kuvitellut, että se tulisi kuulee. Molemmissa se toivottavasti totee: ’The Goat Has Been Born’.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Veikkaan et sanotukset ja melodiat. Mitkä sitten taas taitaa olla kaikilla artisteilla varmaan, eli semi yleispätevä vastaus, mutta musta tuntuu, että noi asiat. Ne on ne mitkä mua ainaki eniten puhuttelee.”

Lisää luettavaa