Ville Valon odotettu sooloalbumi ilmestyy tammikuussa – kansikuva ja kappalelistaus julki

Neon Noir ilmestyy 13. tammikuuta.

15.09.2022

VV-artistinimellä nykyisin operoivan Ville Valon odotettu sooloalbumi Neon Noir ilmestyy perjantaina 13. tammikuuta.

Kaksi levyn kappaletta, Loveletting ja Echolocate Your Love on julkaistu tämän vuoden aikana singleinä. Lisäksi VV:n vuonna 2020 ilmestyneen Gothica Fennica Vol. 1 -ep:n kaikki kolme kappaletta näyttäisivät sisältyvän tulevalle levylle. Näin ollen albumilta on vielä seitsemän biisiä kuulematta.

Tuleva levy on kokonaisuudessaan Valon säveltämä, sanoittama, soittama, laulama, tuottama ja äänittämä. Miksauksesta vastaa Tim Palmer, joka on työskennellyt muun muassa U2:n, Ozzy Osbournen, The Curen ja HIMin kanssa.

Albumin julkaisee Valon oma levymerkki Hertagram Records, ja sen jakelusta vastaa Spinefarm/Universal. Alempana näkyvä kansitaide on laulajan ja graafikko Rami Mursulan yhdessä suunnittelema ja Joonas Brandtin kuvaama.

VV aloittaa mittavan levynjulkaisukiertueen albumin ilmestymispäivänä Helsingin Tavastialta kolmen loppuunmyydyn keikan merkeissä. Matka jatkuu Euroopan kautta Yhdysvaltoihin, kunnes rundi päättyy New Yorkiin 9. toukokuuta. Euroopan-keikoista kahdeksan ja Yhdysvaltain-keikoista kolme on myyty loppuun jo tässä vaiheessa.

Keikoilla Valon yhtyeessä soittavat rumpali Risto Rikala, basisti Juho Vehmanen, ja kitaristit Sampo Sundström ja Mikko Virta. VV esiintyy ensi kesänä myös Tuskassa.

Neon Noir -kappalelistaus:
01. Echolocate Your Love
02. Run Away From the Sun
03. Neon Noir
04. Loveletting
05. The Foreverlost
06. Baby Lacrimarium
07. Salute the Sanguine
08. In Trenodia
09. Heartful of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

Lisää luettavaa