VIMMA pysäytti liikenteen Mannerheimintiellä 2 minuutin mielenosoituksella: uusi musiikkivideo katsottavissa

VIMMA kuvasi videon Mannerheimintiellä Elokapinan Kehoitan-kampanjaa varten.

11.06.2024

Voimaa ja herkkyyttä uhkuva popfolk-yhtye VIMMA julkaisi räjähtävän Kapina on kuumaa -singlen ja musiikkivideon. Yhtyeen edellinen albumi Tornadon silmässä toi Emma-ehdokkuuden kriitikoiden valinta -kategoriassa sekä herätti kiinnostusta myös ulkomailla.

Yhtye ei pelkää ottaa kantaa. Helmikuussa järjestetyssä EMMA-gaalassa tämä johti hämmentävään tilanteeseen, kun bändiläisten asuihin kuuluvat ”NO MUSIC ON A DEAD PLANET” -kyltit takavarikoitiin järjestäjien toimesta.

Nyt puolestaan ihmetellään, onko yhtye oikeasti keskeyttänyt liikenteen Mannerheimintiellä kuvatessaan kappaleen musiikkivideota?

“Kyllä, järjestimme lauantaina 11.5. 2 minuutin ja 11 sekunnin pituisen mielenilmauksen, jossa vaadimme hallitukselta kunnianhimoisempia ilmastotoimia. Häiriö oli kohtuullinen suhteessa aiheen tärkeyteen: autot seisoivat muutamien liikennevalojen ajan”, kertoo yhtyeen laulaja Eeva Rajakangas.

“Kapina on kuumaa” kannustaa kuuntelemaan sydäntä. Tee asioita jotka tuntuvat oikeilta, älä tuhlaa elämääsi jahkailuun. Yhtye kuvaa kappaletta folk-mausteiseksi pop punk -ralliksi, ja siinä lauletaan muun muassa seuraavaa:

“Enkä tietenkään aina oo 100% varma tästä // mutten aio tuhlaa enää yhtään vuotta mun elämästä // tätä moraalista dysforiaa en usko että kukaan jaksaa // kyllä joku sugar daddy meidän sakot maksaa!”

Mannerheimintien ajoradalla kuvattu musiikkivideo julkaistaan yhteistyössä Elokapina-ympäristöliikkeen kanssa osana Kehoitan-kampanjaa, jossa julkisesti rohkaistaan ihmisiä osallistumaan Elokapinan Myrskyvaroitus-tieblokkimielenosoituksiin. Myrskyvaroitus-mielenosoituksista odotetaan Suomen suurinta kansalaistottelemattomien mielenosoitusten sarjaa. Viulisti Pessi Jouste kertoo:

“Pari vuotta sitten me esiinnyttiin täsmälleen samassa paikassa Elokapinan miekkarissa. Silloin tuntui, että jonkinlainen murros on lähellä.”

Kappaleella yhtye haluaa normalisoida epäkohtiin tarttumista. VIMMA sanoo:

“Gazassa on käynnissä kansanmurha, Suomessa on äärioikeiston kanssa veljeilevä oikeistohallitus, jonka leikkaukset romuttavat elämiä. Elämme aikoja, joina ei vaan voi antaa kaiken valua läpi sormien. Siksi kapina on kuumaa.”

Voit katsoa videon alhaalta.

Lisää luettavaa