Vuoden mielenkiintoisin kotimainen musiikkiohjelma alkaa ensi viikolla – tästä on kyse

Äxältä uusi musiikkiohjelma.

08.05.2024

Lempilevyni -sarjassa Suomen eturivin artistit kertovat levyistä, jotka mullistivat heidän käsityksensä musiikista.

Levykauppa Äx julkaisee näistä haastatteluista 24-osaisen sarjan, jossa jokainen artisti kertoo viisi lempilevyään elämänsä varrelta. Sarjan ensimmäisessä jaksossa elämänsä tärkeimmistä levyistä kertoo Samuli Putro. 12 ensimmäisessä jaksossa ääneen pääsevät Putron lisäksi Pehmoaino, Matti Mikkola, Mariska, Asa, Arppa Tommi Liimatta, Linda Fredriksson, Jouni Hynynen, Sami Kuoppamäki, M sekä Ismo Alanko.

Ensimmäinen jakso on nähtävissä ja kuultavissa Levykauppa Äx:n nettisivuilla sekä erinäisissä suoratoistopalveluissa torstaina 16. päivä toukokuuta. Tämän jälkeen uusi jakso julkaistaan joka torstai, aina marraskuun loppuun saakka.

Levykauppa Äxän toimitusjohtaja Jyri Lipponen kertoo ohjelmasta seuraavaa:

”Tämä projekti on ollut ’to do’ -listallani jo kymmenisen vuotta ja viimein sain itsestäni sen verran irti, että sain tämän aikaan. Äxämäiseen tapaan homma lähti hiukka lapasesta ja sarja kasvoi 24 jakson mittaiseksi. Samaan syssyyn päätettiin tehdä myös podcast, koska huomasimme, että mehukasta materiaalia on valtavasti, sillä artistit todellakin halusivat avautua ja kertoa meille tarinoita näistä lempilevyistään.”

Ensimmäisenä Äxä ei tällaista ohjelmaa Suomessa ole tekemässä. Jo parin vuoden ajan Youtubessa on voinut katsoa Levylaukku-nimistä ohjelmaa. Levylaukku on lyhyt musiikkimakasiiniohjelma, joka on saanut inspiraationsa yhdysvaltalaisesta Amoeba Musicin What´s In My Bag? -ohjelmasta. Ohjelmassa eri artistit valitsevat noin 4-6 äänitettä tai fanituotetta ja esittelevät löytöjään katsojille Helsingin Stupido Marketissa tarinoiden kera. Jaksoja tässä sarjassa on tullut jo 33 kappaletta. Jaksoista viimeisimmässä ääneen pääsee Samae Koskinen, ja näet jakson alta.

Vaan kyllähän maailmaan hyvän musiikin esittelyä mahtuu, joten katsokaa toki molempia!

Lisää luettavaa