Vuoden viimeinen Rumba ilmestyy perjantaina – kannessa porilainen jästipää Mika Rättö

Vuoden viimeinen Rumba ilmestyy perjantaina 25. marraskuuta kannessaan Mika Rättö. Porilaismuusikko tunnetaan parhaiten Circlen ja Kuusumun profeetan riveistä, mutta on tämä tutkimusmatkailija ehtinyt valloittaa lääniä kirjallisuuden, teatterin ja nyt elokuvan parissa. Lähetimme Jose Riikosen porautumaan tämän jästipään mielenmaisemaan.

Leonard Cohenin viime vuosien tekemiset on kaikki tulkittu jäähyväisiksi. Nyt ne tulivat, ja maailma on jälleen hieman pimeämpi paikka. Jean Ramsay pureutuu mestarin 2000-luvun tekemisiin.

Kemmurun Kehumatta paras on 10 vuotta täyttänyt suomiräpin klassikkolevy. Palaamme tekijöiden kanssa vuosikymmenen takaisiin tunnelmiin, nykyhetkeä unohtamatta.

Mikä on kikkelikuvan lähettäjän motiivi? Miksi törkykommentin kirjoittaja ei laskenut kymmeneen ennen enterin painamista? Miksi artistit eivät tahdo puhua asiasta? Muun muassa näitä pohdimme Vihaposti-artikkelissamme.

Vieraissa-palstalla Astrid Swan vie toimittajan Musiikkitaloon. Disco Ensemble kertoo kuinka uusi levy syntyi Dropboxin välityksellä. Hittituottaja Hank Solo laukoo näkemyksiään popin nykytilasta. Pijall kertoo räppipainotteisista musiikinkuuntelutottumuksistaan. Nousussa oleva Sonic Visions haluaa vaaran ja rappion takaisin rock’n’rolliin.

Arman Alizad toimii vierailevana musiikkikriitikkona Hittikarusellin pyörteissä. Kauko Röyhkä hehkuttelee omaa levyään. Levyarvioissa Motelli Skronkle, Kauko Röyhkä, Vain elämää 5 -levyt, Sakset ja Flaming Skull of the Eagle. Lyhyissä levyarvioissa paneudutaan räppimixtapejen maailmaan.

Nisse M suuntaa haukankatseensa Mikael Gabrielin suuntaan. Kolumnivuorossa Oskari Onninen ja Saku Schildt, jonka viimeiseksi Rumbaksi tämä jää – kiitos kaikesta, Saku! Pop-esseessä ihmettelemme Donald Trumpia. Black Peider on piirtänyt sarjakuvaa ja Tomi Palsa kuvannut keikkoja.

Kaikki tämä ja kenties jotain muutakin perjantaina ilmestyvän Rumban sivuilla!