Vuonna 2017 black metal -yhtye Azazel nousi kansainväliseen kulttimaineeseen känniperseilykeikallaan – nyt on luvassa samaa dokumentin muodossa

Black metal elää ja voi hyvin. Tai niin hyvin kuin voi.

Kaikkihan me varmasti muistamme Azazelin esityksen vuonna 2017 Hyvinkään Steefest Open Air -festivaaleilla?

Jos et muista, niin ohessa hieman muistutusta tuolloin kirjoittamastamme uutisesta täältä:

”Black metal -yhtye Azazel veti perjantaisen keikkansa keskellä kirkasta auringonpaistetta aivan tuhannen tuubassa ja epäilemmekin, että keskikettärän lisäksi myös kirkkaita oli maisteltu väkevästi ennen soittoa. Jonkun yhtyeen fanin onnistui taltioida keikan viimeiset kymmenen minuuttia luuriinsa, ja luonnollisesti koko Kummeli-henkinen loppuperformanssi löytyy Youtubesta. Kannattaa katsoa ainakin kahdeksan minuutin kohdalle, kun kitaristin pää-jalka-koordinaatio pettää.”

No, Azazelin Lord Satanachia on sen jälkeen mainostanut muun muassa taksifirmaa (tästä lisää täältä), ja Azazelin känniesitys nauttii melkoista kulttisuosiota: videota on katsottu yli 1 500 000 kertaa. Lord Satanachian ulosannista saadaan nauttia myös uudessa Baltic Sea Productionsin Sons of Northern Darkness -dokumentissa, joka kertoo… niin, mistä? Vielä ei ole dokumentin sisältö tiedossa, mutta ainakin alta löytyvän pätkän perusteilla meno on dokkarissa ehtaa bläkkistä.

Dokkarin trailerin alta näet SEN esityksen parin vuoden takaa. Yhä vahvaa, yhä niin vahvaa!

Mikäli Satanachia näyttää tutulta, niin hänhän on toki myös tunnettu kulttimainetta nauttivan, suomalaista black metal -skeneä ruotivan Loputon Gehennan Liekki  -dokkarin ajattelijana. Tästäkin videoaineistoa alta.