Wallu Valpio turhautui ylikaupalliseen musiikkikulttuuriin – potutuksen hedelmistä nautittu nyt 15 vuoden ajan

Onnea, Helatorstai-klubi!

31.10.2022

Vuonna 2007 Wallu Valpion perustama Helatorstai-klubi täyttää viikon päästä kunnioitettavat 15 vuotta.

Ylikaupalliseen musiikkikulttuuriin kyllästynyt Valpio päätti vuonna 2007 perustaa musiikkikerhon Helsingin Narinkkatorilla sijaitsevaan Henry´s Pubiin, ja idea oli hyvin yksinkertainen. Ilmainen sisäänpääsy, halpaa juomaa ja hyvää musiikkia.

Ensimmäisenä bändinä klubilla esiintyi Major Label, josta muotoutui vuosien varrella Arto Tuunelan johtamana Pariisin Kevät. Vuosien varrella ”Wallun kasinolla” on esiintynyt satoja yhtyeitä aina pienistä demobändeistä Ellinooraan, Stig Doggiin, Eino Gröniin, Oranssi Pazuzuun ja moniin, moniin muihin.

Nykyään Helatorstai-klubi sijaitsee Villi Wäinössä (Kalevankatu 4), ja meininki on samaa laatua kuin aiemminkin: sisäänpääsy on ilmainen, juoma on halpaa ja ainakin tietyn promillemäärän jälkeen kaikki ovat kauniita.

15-vuotisjuhlia vietetään Villi Wäinössä torstaina 10. päivä marraskuuta. Tuolloin klubilla esiintyvät thrashia ja punkia musiikissaan sekoittavat Ratface sekä mainio indie/post punk -bändi Primary Delusion.

Wallu on keräillyt Helatorstai-klubin Facebook-sivuille komeaa listaa vuosien varrella esiintyneistä yhtyeistä. Niitä pääset ihailemaan täältä.

Lisää luettavaa