”War on Drugs: Suck My Cock” – Kas näin toverillisella tavalla Mark Kozelek aikoo tylyttää hänet suututtanutta bändiä

War on Drugs saa ensi viikolla kokea jokseenkin kärkkäästi nimetyn biisin muodossa, miltä tuntuu joutua Mark Kozelekin silmätikuksi.

04.10.2014

Mark Kozelek kimpaantui pari viikkoa sitten Kanadan Ottawa Folk Festival -tapahtumassa War on Drugs -yhtyeelle, kun vastapäisellä lavalla samaan aikaan soittanut bändi häiritsi äänenvoimakkuudellaan Kozelekin mielestä hänen omaa keikkaansa.

Kozelek haukkui tuolloin lavalla War on Drugsin musiikkia muun muassa ”kaljamainosten kitarasoolopaskaksi” ja esitteli erään omista kappaleistaan ystävällisesti sanoilla ”this next song is called The War on Drugs Can Suck My Fucking Dick”.

Sun Kil Moonin ja edesmenneen Red House Paintersin johtajana tunnettu Kozelek on sittemmin jatkanut War on Drugsin nälvimistä esimerkiksi Sun Kil Moonin kotisivuilla tiistaina julkaistussa kirjeessä, jossa Kozelek haastoi leikkimielisesti War on Drugsin esittämään kanssaan yhdessä hänen uuden sävellyksensä War on Drugs: Suck My Cock/Sun Kil Moon: Go Fuck Yourself.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi mikään vitsi, sillä eilen Kozelek tiedotti Sun Kil Moonin sivujen kautta tosiaankin julkaisevansa War on Drugs: Suck My Cock -nimisen uuden kappaleen. Tuo varsin runollisesti nimetty biisi ilmestyy Sun Kil Moonin sivuille ilmaisjakeluun Suomen aikaa tiistaina klo 7.

Kozelekin ja War on Drugsin alati koomisempia aineksia saava riita on pysynyt toistaiseksi melko yksipuolisena, sillä War on Drugs ei ole juurikaan ottanut kantaa Kozelekin toistuviin tölväisyihin.

Kuluvan vuoden aikana Mark Kozelek on aiheuttanut muutenkin hämmennystä äkkipikaisilla kommenteillaan ja käytöksellään.
Aiemmin syyskuussa Kozelek esimerkiksi haukkui Yhdysvalloissa eräällä Sun Kil Moon -keikalla yleisöä ”vitun junteiksi”, kun katsojat olivat hänen mielestään puhuneet liian kovaa keikan aikana. Suomalaiset Kozelek-fanit saivat sen sijaan kokea pettymyksen huhtikuussa, kun Kozelek peruutti esiintymisensä Helsingin Kuudennella Linjalla vain pari tuntia ennen keikan suunniteltua alkamista.

Lisää luettavaa