We Jazz -festivaali valtaa jälleen Helsingin joulukuussa

Kiinnostavia kansainvälisiä ja kotimaisia huippunimiä.

07.09.2018

We Jazz -festivaali järjestetään 2.–9. joulukuuta ympäri Helsinkiä. Konserttipaikkoja on toistakymmentä ja esiintyjiä kolmisenkymmentä. Tässä vain muutama poiminta ohjelmistosta, palaamme asiaan paremmin perusteltujen tärppien kanssa myöhemmin!

Yhdysvalloista We Jazziin saapuu Anteloper eli Jaimie Branchin ja Jason Nazaryn elektronista ja jopa psykedeelistä jazzia soittava yhtye, avant-jazzia folk-mausteilla esittävä saksofonisti Jonah Parzen-Johnson ja saksofonisti Logan Richardson kokoonpanonsa Blues Peoplen kanssa

Muita kiinnostavia kansainvälisiä ovat muun muassa Kim Myhr You|Me-kokoonpanollaan, eurooppalaisen pianojazzin kirkkaisiin nimiin lukeutuva Phronesis ja We Jazzille levyttävä kiehtova Y-Otis.

Tietenkin mukana on kotimaiset huippunimet Juhani Aaltosesta Dalindèon kautta Timo Lassyyn. Myös Kaukolammen remix-keikka We Jazz -levymerkin katalogista kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Esityskonseptien saralla kokeellisia elementtejä tarjoavat erityisesti salakeikka, jonka sijainti ja sisältö ovat arvoitus. Lipun ostajat saavat tarkemmat ohjeet tapaamispaikasta ja keikka on samalla puhelimeton tila, jossa fokus on yhdessäolossa ja mieleenpainuvan elämyksen jakamisessa. Myös varastokonserttien sisältö tulee yleisölle yllätyksenä, kuten säilytystilojen perukoilta tehtävät löydöt toki usein arkielämässäkin.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan festivaalin kotisivuilla ja Facebookissa.

Lisää luettavaa