”Yhtyeen tavaramerkkisoundi yhä kohdillaan – Kings of Convenience teki paluun 12 vuoden tauon jälkeen

KoC teki paluun uudella levyllä.

20.06.2021

Norjalaisduo Kings Of Convenience (Erlend Øye ja Eirik Glambek Bøe) on tehnyt paluun 12 vuoden tauon jälkeen.

Bändi julkaisi uuden, Peace Or Love -nimisen albumin perjantaina. Levyä edelsi kaksi singleä, loistavat vastaanotot saaneet kappaleet Fever sekä Rocky Trail.

Bändi julkaisi vuonna 2001 debyyttialbuminsa Quiet Is The New Loud. Vuonna 2004 bändi julkaisi maailmanlaajuisen hittilevynsä Riot on an Empty Street. Etenkin albumin kappale I’d Rather Dance With You nosti bändin raskaaseen sarjaan (menestyksellisesti).

Yhtyeen kolmas levy Declaration of Dependence ilmestyi vuonna 2009.

Nyt on uuden albumin vuoro, ja arvioiden mukaan pyörää ei ole keksitty uudelleen, mutta yhtye osaa yhä hommansa suvereenista. Esimerkiksi Pitchfork antoi levylle pisteitä 6,7 kymmenestä mahdollisesta. Sivuston Linnie Greene kiitteli yhtyeen tavaramerkkisoundia, mutta totesi samalla, että välillä yhtye on liiankin easy listening -moodissa.

Uncut antoi levylle neljä tähteä, ja toteaa puolestaan albumin rauhallisuuden ja eroavaisuuden edelliseen levyyn olevan sen voimavara. Slant-sivuston Eric Mason puolestaan arvioi levyn kolmen ja puolen tähden arvoiseksi. Mason hehkuttelee arviossaan etenkin bändin jo tavaramerkiksi muodostunutta kitarasoundia.

Kuuntele levy alta.

Lisää luettavaa