Yksi ilta muutti muusikon elämän suunnan – haastattelussa asiansa suoraan esille tuova Nicholas X

Onnellisuuspilleri on artistin tuorein single.

28.11.2020

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Sepikka, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Nicholas X, joka edustaa Adi L Haslan pyörittämää Monopolia. Muusikko julkaisi juuri uuden singlen Onnellisuuspilleri, joka on hänen kolmas soolokappaleensa. Tätä ennen artisti on ehtinyt vaikuttamaan erinäisissä metallibändeissä, ja metalcore kuuluu myös jossain määrin hänen nykyisessä emopop-soundissa. Rumballe artisti avaa niin yhteistyötä Adi L Haslan kanssa kuin musiikillisia kuvioitaan.


Mikä soi napeissa just nyt?
”Tällä hetkellä kuulokkeissa soi Grandson. Pidän ihan sikana siitä et se on tuotannollisesti aika raskasta (muun muassa hullun säröisiä sähkökitaroita), mutta samalla tosi popikasta!”

Mist sä tuut?
”Oon asunu mun koko lapsuuden Korsossa, Vantaalla. Mun musa on aikalailla suorasanaista ja säröistä poppia. Oon päätynyt tähän pisteeseen monien välipysäkkien kautta, olin muun muassa musaluokalla peruskoulussa luokat 3-9, soitin metalcorebändissä rumpuja vuodet 2009-2014 ja tähän sooloprojektiin oon keskittynyt alkuvuodesta 2016 lähtien.”

”Olin jo pitkään ollut enemmän kiinnostunut laulamisesta kuin soittamisesta, mutta en oikein ollut edes uskaltanut haaveilla soolourasta. Yksi ilta vanha bändikaveri kysyi multa, että mitä jos se rupeisi tuottaa mua, ja sanoi, että voisin tehdä ihan millasta musaa haluan – kaikki genret käy. No, lähettiin kokeilemaan ja tässä on tulos.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Tää on paha, oon halunnut tehdä musaa niin kauan kuin muistan. Luulen, että toi tuli joskus silloin, kun sain ekat rummut himaan 10-vuotiaana. Sen jälkeen en ole ollut erossa musiikista ollenkaan.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Esikuvia multa löytyy varmaan joka genrestä omat. Suomen kentästä on pakko nostaa kyllä Sanni. Kun kirjotin ekoja biisejä suomeksi, niin olin kuunnellut tosi paljon Sannin ekaa levyä, ja se kuului. Kaverit sanoi alkuaikoina, että kuulostan ihan miespuoliselta Sannilta. Halusin kuitenkin löytää oman tyylin ja pikkuhiljaa se sieltä löytyikin. Tällä hetkellä Sannin vaikutus kuuluu mun musassa aikalailla suorasanaisuutena.”

Supervoimasi?
”Luulen, että se on asioista suoraan kirjoittaminen. Ne ketkä niissä tarinoissa seikkailee ja kenestä kirjoitan, ei ole ehkä aina samaa mieltä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Veikkaisin, että mielenterveysongelmista puhuminen olisi se, johon rakastuisin mun musassa.”

Monopoli?
”Mun tuottajaan Villeen tutustuin viime vuonna, kun mun sen hetkinen tuottaja otti taukoa musiikista. Mietin siinä, että haluisin jonkun kanssa tehdä silti musaa. Yksi päivä satuin pelaamaan broidin kanssa pleikkaria ja Ville tuli mukaan.”

”Keräsin hetken itteeni ja kysyin Villeltä, että pidettäiskö sessiot. Tehtiin muutamat sessiot musaa ja sitten vasta tapasin Adi L Haslan. Kummankin kanssa on klikannut alusta asti, puhutaan asioista niiden nimillä eikä kierrellä. Musan tekeminen tuntuu helpolta tällä jengillä.”

Metallimusiikki?
”Metallin ja erityisesti Metalcoren parissa meni tosi monta vuotta mun elämästä, bändien kanssa tehtiin pari ep:tä ja aika paljon kerittiin keikkaillakkin. Siitä kulttuurista kaipaan erityisesti pittejä ja riehumista keikoilla. Pitää siirtää se energia myös omille keikoille.”

Lisää luettavaa