Yksi kuumimmista rap-riidoista on nyt lopullisesti käsitelty ja vieläpä tyylikkäästi

Drake ja Meek Mill taisivat sopia riitansa ja se on hyvä se.

09.09.2018

Nykypäivänä riitelyt tapahtuvat useimmiten sosiaalisen median välityksellä ja niin myös Draken ja Meek Millin välinen riitely alkoi.

Käytännössä homma sai alkunsa siitä, kun Drake vieraili Meek Millin Dreams Worth More Than Money -levyn R.I.C.O. -kappaleella. Hieman yllättäen Drake ei maininnut asiasta omalla sosiaalisen median tileillään ja Meek Mill oli tästä närkästynyt. Mill paljasti kaikelle kansalle tietävänsä, että Drake on hyödyntänyt uransa aikana ja ilmeisesti myös kyseisellä kappaleella haamukirjoittajaa.

Tämä oli tietysti shokkipaljastus, vaikka esimerkiksi Kanye West on käyttänyt läpiuransa haamukirjoittajia ja esimerkiksi Jay-Z on toiminut tuottajaguru Dr. Dren haamukirjoittajana.

Drake ei liiemmin pitänyt paljastuksesta, mutta ei tosin myöntänytkään sitä. Lyhyessä ajassa hän julkaisi tukun Millille omistettuja dissibiisejä. Vaikka Mill oli tehnyt aloitteen, niin hän jäi tässä riidassa täysin lähtötelineisiin ja Drake veti Milliä kuin pässiä narussa. Tämän lisäksi Drake näytti Milliä pilkkaavia kuvia keikoillaan ja esimerkiksi Kanye West ja Dave Chappelle oli kuvattu naureskelemassa kyseisiä otoksia, joka tottakai lisäsi vettä myllyyn.

Millin kurssi laski kuin lehmän häntä ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että kuka oli ”räppibeeffin” voittava osapuoli. Kuin naulana arkkuun yksi dissibiiseistä eli Back to back päätyi aina Grammy-ehdokkaaksi. Myöhemmin Mill itsekin myönsi, että dissibiisi oli hyvä.

Drake esitti kappaletta keikoillaan, mutta jossakin vaiheessa päätti, että se saa riittää ja biisiä ei enää repertuaarissa kuultu. Myöskään Meek Mill ei enää jaksanut soittaa suutaan ja pöly alkoi laskeutumaan. Erinäisten huhujen mukaan koko riitely alkoi tuntumaan siis täysin turhalta.

Nyt herran vuonna 2018 on vihdoin päätetty laittaa riita kunnolla poikki ja voita väliin. Homma hoidettiin tyylikkäästi finaaliin, kun Drake kutsui Meek Millin lavalle Bostonin keikallaan. Alla olevalta videolta näet, miten Mill nousee ”lavan alta” ja räppää Dreams & Nightmares -hittinsä. Toisella videolla räppärit lyövät kättä päälle ja kaulailevat veljellisesti.

Vaikka riitely oli viihdyttävää seurattavaa, niin Drake ja Meek Mill oli ennen riitojaan sen verran toimiva duo, että mikäli tämä kaikki tarkoittaa uusien yhteiskappaleiden syntymistä, niin toivokaamme ikuista rauhaa heidän kahden välille. Drake ei toki ole lopettanut räppiriitoja tähän, vaan tällä hetkellä hän on huonoa pataa Pusha T:n ja Kanye Westin kanssa.

Katso alta mainitut videot, Draken ja Meek Millin yhteisvideo Amen ja kuuntele biisi, josta koko riita alkoi alunperin kytemään.
Lisää luettavaa