Yksi Suomen taitavimmista tuottajista julkaisi debyyttisinglensä

Tähän saakka Victor Nordis on antanut biittien puhua puolestaan.

26.05.2024

Taidokkaiden tuottajakykyjensä puolesta tunnetuksi tullut Victor Nordis julkaisi perjantaina 24. toukokuuta debyyttisinglensä artistina. Älä unohda mua on ensimmäinen Victor Nordisin oma kappale, jossa kuullaan hänen ääntään laulajana. Kappaleessa laulaa myös Saem, jonka viime kesänä ilmestynyt Sulle-single on saanut uuden elämän Älä unohda mua -biisissä. Kappaletta on lisäksi ollut kirjoittamassa Edicti.

Nuoren Victor Nordisin ääntä on kuultu aiemmin myös Ege Zulun Skene-kappaleessa, mutta suurimmaksi osaksi hän on antanut tekemiensä biittien puhuen puolestaan. Hänen tuotantonsa on ollut näkyvässä roolissa esimerkiksi Sexmanen julkaisuissa, joiden lisäksi hän soittaa kitaraa Sexmanen live-kokoonpanossa. Myös muun muassa JVG ja Jambo ovat räpänneet Victor Nordisin biitteihin, ja hän toimi vastaavana tuottajana veljensä Teo Vincentin debyyttilevyllä.

Sonyn tallissa oleva Victor Nordis kertoo tiedotteessa, että sooloprojektissaan hän tulee rikkomaan eri genrejen sisäisiä rajoja ja yhdistelemään useita tyylilajeja keskenään.

”Pääteemana tulee kuitenkin olemaan popiin sekä rytmimusiikkiin painottuva soundi”, Victor Nordis kertoo. ”Aion olla vokaalisesti isossa osassa omassa projektissa, joka on sikäli uusi aluevaltaus minulle. Minulle on tärkeää, että musiikissani on koukuttava rytmi, joka saa ihmisen tanssimaan ja liikkumaan. Minusta on tärkeä kanavoida musiikilla voimaantuvaa ja hyvää fiilistä.”

Älä unohda mua ainakin on selkeän eskapistinen kesäyön klubibängeri. Kappaleen tuotannossa millennium-vaikutteiset trance-elementit sulautuvat osaksi melodisesta housesta ja popimmasta elektrosta inspiraationsa saavaa soundimaailmaa, jonka uumenista Saemin kaipausta hehkuva ääni antaa kappaleelle sen sielun.

”Pääteemana tulee olemaan popiin sekä rytmimusiikkiin painottuva soundi”, Victor Nordis kuvailee sooloprojektiaan. Kuva: Elmeri Kolehmainen

Victor Nordis puolestaan osoittaa debyyttisinglensä rakenteella, että hänen sooloprojektissaan asioita ei tehdä täysin perinteisellä kaavalla. Hänen versensä vuoro esimerkiksi on vasta lähempänä biisin puoliväliä, ja se jää yhden säkeistön mittaiseksi totutun verse-kertsi-verse-vaihtelun sijaan.

Victor Nordis kertoo äkänneensä Saemin Tiktokista. Artistin Sulle-biisi herätti huomion, ja yhteistyön lopputuloksena syntyi Saemin kappaleen melodiaa ja sanoituksia mukaileva uudelleenversiointi.

”Laitoin Sabinalle Instagramissa viestiä, kehuin kappaletta ja ehdotin yhteistyötä”, Victor Nordis kertoo. ”Kuuntelin biisiä lisää ja kuulin potentiaalin jos biisistä tekisi uuden version, joka olisi enemmän tanssihenkinen. Sabina innostui ajatuksesta ja lähetti vokaalinsa minulle.”

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa