Yksi suomirockin parhaiten varjelluista salaisuuksista tekee paluun!

Ultramariini aktivoituu.

Ultramariini, kuva: Tero Ahonen
Tero Ahonen

Soolourastaan nykyisin paremmin tunnetun Matti Johannes Koivun bändi Ultramariini on palaamassa – ilmeisesti ainakin julkaisukantaan. Hämeenlinnalaisyhtyeen aktivoitumisesta vihiä antoi Instagram-tilin perustaminen, ja tuulta purjeisiin lisäsi basisti Teemu Vilmusen kommentti kyseisellä alustalla.

Ultramariini julkaisi ensimmäiset albuminsa, brittiläisen kitarapopin suuntaan kumartavat Juuri ja juuri olemassa (2003) ja Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) ennen ensimmäistä kertaa tauolle jäämistään. Yhtye palasi tyylikkäällä ja post-punkistakin vaikutteita ottaneella levyllä Ydin (2010). Ja taas on ollut hiljaisempaa.

Alkuvuodesta 2017 Ultramariinin Facebook-sivulle ilmestyi tieto, että uutta musiikkia on tehty ja ”näyttäisi siltä, että uutta Ultramariinia kuullaan vielä tänä vuonna”. No, ei kuultu.

Nyt yhtye on perustanut Instagram-tilin, se löytyy tästä klikkaamalla. Vilmunen mainosti sivua omalla Instagram-tilillään ja kirjoitti, että uusi Ultramariini-levy on tulossa syksyllä. Levymerkkinä lienee aiempien albumien tapaan kosketinsoittaja Tuomas Ilmavirran kipparoima M. Dulor. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja odottelemme virallisia tiedotteita aiheesta!