Yksi vuoden parhaimmista levyistä on tässä

Pesso tekee musiikkia niille, jotka ovat joskus vähän useamminkin yksin koko aamun.

25.11.2018

Kotimaisella rap-rintamalla on mennyt tänä vuonna varsin hyvin, kun mielenkiintoisia artisteja ja ilmiöitä on noussut entisestään esiin. Sen lisäksi levypuolella on mennyt ihan mukavasti, kun alkuvuodesta esimerkiksi DJ Ibusal julkaisi mainion levynsä. Sittemmin loppukesästä nyyhkytettiin Paperi T:n tahtiin ja nyt oman levynsä julkaisi Pesso.

Pesson musiikista löytänee enempi yhtäläisyyksiä Paperi T:n maailmaan, mutta koska maailma on pieni ja Suomi vielä pienempi, niin onpa Pesso ollut ”oikeassa elämässä” paljonkin Ibusalin eli Thube Hefnerin kanssa tekemisissä. Hefneriä kuullaan tällä levyllä Sun kaa -kappaleella, tietysti Gasellien riveissä.

Pesson levy on nimeltään Kunnes mä tapasin sut ja sisältää 12 kappaletta. Levyn tuotanto on pääosin Pesson ja Mikko Pennasen kädenjälkeä.

Vierailijakaartista löytyy nimiä kuten Yona ja Super Janne, sekä vähän tuoreempaa oasastoa kuten Yeboyah ja Sonny.

Levyllä luotetaan tarinavetoisuuteen ja paikoitellen jopa Mac DeMarcon mieleentuoviin soundimaailmoihin. Tarinoilla liikutaan syvissä ja melankolisissa vesissä, joista ei niin vaan nousta kuivalle maalle.

Vaikka levyllä katsotaan haikaillen taaksepäin, niin suunta on selväästi eteenpäin. Samaa voi sanoa Pesson artistiurasta.

Pesson levyjulkkareita vietetään Siltasessa 27.11. Alla muutamia näytteitä levystä.Lisää luettavaa