”Yleisöstä huudettiin, että paljonko maksaa” – suomalaismuusikot osallistuvat #metoo-kampanjaan jakamalla kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä

Alyssa Milanon aloittama kampanja näkyy myös Suomessa.

18.10.2017

Hollywoodia ravisteleva ahdisteluskandaali sai näyttelijä Alyssa Milanon haastamaan Twitter-käyttäjät kertomaan, jos ovat kokeneet seksuaalista häirintää.

”Jos kaikki seksuaalista häirintää kokeneet naiset kirjoittaisivat Me too, ihmiset ehkä ymmärtäisivät ongelman laajuuden”, Milano kirjoitti.

Twitter ja muut sosiaalisen median alustat täyttyivät pian Me too- ja #metoo-viesteistä. Suomessa eturivin muusikot kuten Paula Vesala, Chisu, Evelina ja Janna ovat ottaneet osaa kampanjaan.

Emppu Suhonen jakoi varsin raadollisia kokemuksia Tiktak-ajoilta:

”Mimmibändissä sitä alkaa jotenkin pitämään törkeitä sanomisia ja tekemisiä ihan normaaleina, asiaan kuuluvina”, Suhonen aloittaa.

”Jossain ulkomailla aikuiset miehet huusi meille yleisöstä, että ’paljonko maksaa’ ja me vaan naurettiin vaivaantuneesti. Oltiin silloin alaikäisiä.”

”Muistan myös jollain hiihtokeskuskeikalla lavalta yleisön läpi bäkkärille tunkiessa yrittäneeni ihan fyysisesti suojella minihameeseen pukeutunutta bändikaveria miesten lääppimiseltä.”

Vesala alleviivasi kampanjan tärkeyttä jakamalla kuvakaappauksen Iltalehden uutisen kommenttikentästä, jossa naisten kokemaa ahdistelua vähätellään.

Respect women and their bodies ❤️ Me too. #metoo Photo @juha_mustonen

Henkilön Snapchat: chisuofficial (@chisuofficial) jakama julkaisu

Lisää luettavaa