Ylen Elävä arkisto tarjoaa vapaaseen käyttöön liki viisi minuuttia oikeita pieruja vuodelta 1986 – tee vaikka oma Cheek-kappale!

Siitä vain kuuntelemaan.

18.04.2018

Netistä löytyy kätevä Freesound-arkisto. Nyt sieltä voi ladata Ylen Elävän arkiston sinne lataamia pieruja.

Jaa mikä on tämä tällainen arkisto? Annetaan sivuston kertoa:

”Yle Elävä arkisto tarjoaa äänitehosteita kaikkien käyttöön. Yleisradio haluaa jakaa äänitehosteitaan verkossa niistä kiinnostuneille. Arkistossa on kymmeniä tuhansia äänitehosteita viimeisen 70 vuoden ajalta, niitä avataan vähitellen. Äänitykset on tehty erilaisilla laitteilla aikakaudesta riippuen. Tarkkoja tietoja käytetyistä laitteistoista ei ole tallennettu.”

Tänään arkistoon on ladattu melkoinen kulttuuriteko, sillä sivuille on ladattu neljän minuutin ja 50 sekunnin verran pieruja vuodelta 1986.

Kyllä, luit oikein.

Yle Elävän arkiston osuuden alta löytyy toki muitakin ääniä aina lentokoneiden äänistä erilaisiin lyöntiin, potkuihin ja muihin toiminnallisiin soundeihin, mutta kyllähän tämä näistä on kaikkein tärkein.

Kuuntele pieruja alta. Soundit ovat myös vapaassa käytössä, joten nyt kaikki ne, jotka sanovat miten nykymusiikki on silkkaa Cheek-paskaa jota kaikki osaavat tehdä voivat todistaa sanansa helposti: pierut vain jonoon ja musiikkia tekemään!

Lisää luettavaa