YleX Nosteessa -sarjan toinen kausi alkaa syksyllä – ohjelmaan etsitään monipuolisia musiikintekijöitä

Ohjelman juontaa Ylex:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja tuomarina sekä valmentajana nähdään huipputuottaja Jurek.

12.05.2021

YleX ja Splay One lanseerasivat YleX Nosteessa musiikkirealitysarjan kesällä 2020. Sarjassa etsittiin monipuolisia musiikintekijöitä, eikä tyypillisen musiikki talent-ohjelman tapaan ainoastaan laulajia tai tulkitsijoita. Kilpailun voitti Runo (kuvassa).

Toisen tuotantokauden artistihaku on nyt käynnistynyt.

Kilpailuun voi osallistua millä tahansa musiikkigenrellä, kielellä sekä sooloartistina tai bändinä. Toisen tuotantokauden erityistoiveena on löytää myös kansainvälisestä urasta haaveilevia artisteja.

Ohjelmaan valitaan kuusi musiikintekijää, joille tarjotaan mahdollisuus päästä edistämään omaa musiikkiuraansa ammattitaitoisten valmentajien sekä musiikkialaan liittyvien haasteiden kautta.

Ohjelman juontajana toimii YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja tuomarin ja valmentajan roolissa nähdään huipputuottaja ja -biisinkirjoittaja Jurek Reunamäki. Reunamäki on tehnyt musiikkia Suomen kuuluisimpien artistien, kuten Antti Tuiskun, Paula Vesalan ja Sannin kanssa.

“Koen, että musa-alalle tarvitaan vielä paljon enemmän diversiteettiä. Me ei todellakaan olla vielä nähty, mitä kaikkea meidän maasta löytyy. Toivon, että ohjelma tarjoaa jalustan ja näyttämön sellaisille ihmisille, joita ei välttämättä muuten huomattaisi”, kertoo Reunamäki.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen mukaan YleX Nosteessa -sarja on syntynyt tarpeesta etsiä mahdollisimman monenlaisia artisteja Suomen musiikkikentälle.

“YleX Nosteessa on tärkeä ohjelma, koska siinä etsitään artisteja juuri sellaisina kuin he ovat. Sarjassa ei ole tarkoitus laittaa ketään minkäänlaiseen muottiin tai formaattiin”, kertoo Hakanen.

Sarjan toisen tuotantokauden haku on käynnissä 7.6.2021 asti. Ohjelma esitetään syksyllä Youtubessa ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa