Yli 600 000 dollaria rap-levylle – joukkorahoitus sai jälleen yhden yhtyeen myhäilemään

06.05.2015

Uutisoimme hiljattain Morrisseyn joukkorahoitusta koskevista nihkeistä kommenteista. Rap-ryhmä De La Soul ajattelee aiheesta varmaan eri tavalla..

De La Soul, yksi raphistorian merkittävimmistä yhtyeistä, starttasi maaliskuun lopulla Kickstarter-projektin, jolla oli tarkoitus rahoittaa vuonna 2004 julkaistun Grind Date -albumin seuraaja.

Tavoitteeksi oli asetettu saada kasaan 110 000 dollaria, ja sen kartuttamiseen oli laitettu houkuttimeksi Kickstarter-tapaan erilaisia ”palkintoja”, joiden hinnat vaihtelivat viidestä dollarista kymmeneentuhanteen.

Viidellä dollarilla sai De La Soulilta sähköpostin, kun kymmenellätuhannella sai esimerkiksi ryhmän jäsenen Trugoy the Doven 3 Feet High and Rising -platinalevyn, tietysti nimikirjoituksilla.

Tavallisten cd- ja lp-viritysten lisäksi oli palkintoja myös erikoisemmasta päästä. Yhtenä mahdollisuutena oli muuan muassa saada erikoisvalmisteiset De La Soul -kengät uuden levyn kera. Nämä erikoiskengät kustansivat 500 dollaria. Dj:lle oli suunnattuna De La Soulin custom-shoutout.

Parhaiten fanien huomion kiinnitti varmastikin mahdollisuus päästä mukaan De La Soulin levylle. Kyseinen lysti kustantaa 7500 euroa. Pelkkään levylle pääsyyn ei sekään jää, vaan paketti sisältää myös hengailupäivän De La Soulin kanssa studiolla ja mahdollisuuden kuunnella uutta levyä privaatisti heidän kanssaan. Vaikka kyseessä onkin pelkkä skit, eli tietynlainen puhe, ei se varmastikaan kenenkään intoa lievennä. Se fakta varmastikin varmasti lieventää, että tätä pakettia oli myynnissä vain yksi kappale. 2500 dollarin hintainen illallinen De La Soulin kanssa ei kuitenkaan käynyt kaupaksi.

De La Soul sai lopulta kerättyä kasaan jopa 600 829 dollaria, eli miltei kuusi kertaa enemmän mitä alun perin yrittivät. Tulevalla levyllä kuullaan vierailijana vastikään uuden levyn julkaisseen Blurin Damon Albarn, David Byrne, 2 Chainz ja Little Dragon.

Äänitykset alkavat ensi kuussa, ja julkaisu on näillä näkymin syksyllä.

De La Soul oli valtavalla keräyssummallaan kuitenkin vasta toiseksi eniten rahaa kerännyt musiikkiprojekti Kickstarter-palvelussa. Amanda Palmerin keräsi jo vuonna 2012 hurjat miltei 1,2 miljoonaa dollaria. Mitään uutta tämä ei enää siis ole, mutta De La Soul on yksi nimekkäimmistä systeemiä hyödyntäneistä.

Lisää luettavaa