Youtuben kaikkien aikojen katsotuin video on syrjäytetty – Gangnam Style joutui vihdoin luopumaan valtaistuimesta

Wiz Khalifa ja Charlie Puth kaappasivat Youtuben kuninkuuden.

Eteläkorealaisen Psyn lähes päivälleen viisi vuotta sitten julkaisema Gangnam Style ei ole enää Youtuben katsotuin video. Se saavutti ensimmäisenä videona yli miljardin näyttökerran rajapyykin ja pakotti Youtuben päivittämään näyttökertalaskuriaan vuonna 2014. Ennen Gangnam Styleä katsotuin video oli Justin Bieberin Baby.

Nyt valta on vaihtunut ja internetin historiaa kirjoitettu uudelleen, sillä Charlie Puth ja Wiz Khalifa ovat vallanneet valtaistuimen kappaleellaan See You Again. Vuonna 2015 julkaistua, Fast and the Furious 7 -elokuvan soundtrackilta löytyvää kappaletta on katsottu nyt hulppeat 2 897 558 476 kertaa.

Gangnam Style jäi jälkeen vaivaisella 2 895 094 077:lla näytöllä. Khalifan ja Puthin yhteisbiisi nakutti noin kolmea miljoonaa näyttökertaa per päivä pelkästään tämän vuoden puolella. Laskujen mukaan katsotuimpien videoiden näyttökerrat vastaisivat peräkanaa striimattuna noin 21 000 vuotta.

Charlie Puth kirjoittaa sosiaalisessa mediassa liittyneensä Youtubeen vuonna 2007 toivoen tekevänsä videon joka saavuttaisi 10 000 katselua ja nyt, kymmenen vuotta myöhemmin hänestä tuntuu uskomattomalta olla osa Youtuben katsotuinta videota. Wiz Khalifa taas kertoo olevansa todella innoissaan ja kiittää kaikkia jotka ovat kuunnelleet biisiä ja katsoneet videota. Hän lisää olevansa onnellinen, kun voi inspiroida ja vaikuttaa niin moniin elämiin.

Fast and the Furious 7:n pääosanäyttelijän Paul Walkerin traaginen menehtyminen ennen elokuvan valmistumista selittää kunnianosoitukseksi tehdyn kappaleen suosiota. “It’s been a long day without you my friend, and I’ll tell you all about it when I see you again” lauletaan kappaleessa, ja siitä on tullut myös yksi suosituimmista hautajaiskappaleista Isossa-Britanniassa.

Jää nähtäväksi kuinka kauan Wiz Khalifa ja Charlie Puth pitävät ykköspaikkaa, sillä Justin Bieberin Sorry, Mark Ronsonin Uptown Funk ja Luis Fonsin Despacito ovat aivan kintereillä.